Artikelen

Op zoek naar meer informatie over het ontwikkelen van apps? In de onderstaande artikelen bespreken we veelgestelde vragen. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Home > Over DTT > Artikelen

3 belangrijke tips voor App ontwikkeling - DTT Artikelen

3 belangrijke tips voor App ontwikkeling

Mobiele app ontwikkelaars en app forums spreken vaak over verschillende manieren om goede mobiele software te ontwikkelen. Iedereen is immers geïnteresseerd om de meest uitdagende en best verkopende apps te ontwikkelen.

Strategie voor het App ontwikkelen  Deel II - DTT Artikelen

Strategie voor het App ontwikkelen Deel II

In deel I bespraken we al het belang van een heldere afkadering van app ontwikkeling. Een goed inzicht in wie de app gebruiker is, welke functionaliteiten centraal staan en het belang van overleg zijn goede voorwaarden voor een gedegen strategische ontwikkeling van apps.

Strategie voor het App ontwikkelen  Deel I - DTT Artikelen

Strategie voor het App ontwikkelen Deel I

Het bouwen van een app en app ontwikkeling vraagt om een gedegen onderzoek, analyse en planning. Hiermee vermijd u het risico dat een fantastisch idee stukloopt door een verkeerde voorbereiding en implementatie.

Het verschil tussen Android en iPhone voor het app ontwikkelen - DTT Artikelen

Het verschil tussen Android en iPhone voor het app ontwikkelen

Wanneer je een willekeurige trein instapt, een wachtruimte inloopt of mensen pauze ziet houden, valt er direct iets op: (bijna) iedereen heeft een smartphone in zijn hand.

Aandachtspunten voor succesvol App ontwikkelen - DTT Artikelen

Aandachtspunten voor succesvol App ontwikkelen

Om meer inzicht te geven in de factoren die bijdragen aan succesvolle app ontwikkeling, behandelen we hier een aantal belangrijke punten. De kwaliteit van de app staat aan de basis van succes omdat elke smartphone weer andere kenmerken heeft.

Geld verdienen met apps - DTT Artikelen

Geld verdienen met apps

Na de ontwikkeling en de publicatie van uw app in de App Store of de Google Play Market is het belangrijk dat uw app goed blijft functioneren na systeem updates van iOS of Android en ook op nieuwere generatie smartphones.

Vijf bepalende factoren voor succesvolle mobiele apps - DTT Artikelen

Vijf bepalende factoren voor succesvolle mobiele apps

Naast het feit dat een succesvolle app voor entertainment zorgt, is het ook belangrijk dat een app nuttig is. Natuurlijk is het fijn als een app erin slaagt om er mooi uit te zien, maar waarom zou je de app (blijven) gebruiken als het verder nergens toe dient?

Verdienmodellen van mobiele applicaties - DTT Artikelen

Verdienmodellen van mobiele applicaties

Wilt u geld verdienen met een app? Er zijn verschillende verdienmodellen, elke strategie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om tot een goed verdienmodel te komen moeten verschillende afwegingen worden gemaakt.

Lees meer

Een app laten ontwikkelen voor uw bedrijf of organisatie - DTT Artikelen

Een app laten ontwikkelen voor uw bedrijf of organisatie

Een app ontwikkelen is voor veel bedrijven en organisaties niet langer een leuke extra maar wordt steeds meer gezien als een noodzakelijke vernieuwing.

Lees meer

Het verschil tussen native apps, hybride apps en HTML5 applicaties - DTT Artikelen

Het verschil tussen native apps, hybride apps en HTML5 applicaties

Denkt u erover om een app te laten ontwikkelen, maar weet u nog niet wat voor type app? In dit artikel bespreken we drie verschillende manieren waarop u een app kunt laten ontwikkelen; native, HTML5 of hybride.

Lees meer

App voor Marketing & Marketing voor je App - DTT Artikelen

App voor Marketing & Marketing voor je App

In dit artikel snijden we, zoals de titel al doet vermoeden, twee onderwerpen aan welke een zekere samenhang vertonen. Apps worden vaak ingezet voor marketing- en promotiedoeleinden, echter een kans op succes is klein zonder een sterk promotieplan voor de uitgebrachte app.

Lees meer

Succesvolle tips voor meer fans op Facebook - DTT Artikelen

Succesvolle tips voor meer fans op Facebook

Wij merken dat steeds meer klanten Facebook inzetten om meer ‘fans’ te krijgen. Deze zogenoemde ‘fans’ moeten ertoe leiden dat een app populair wordt en dat een app gebruikt blijft worden.

Lees meer

Het laten maken van een native app of een HTML5 App - DTT Artikelen

Het laten maken van een native app of een HTML5 App

De vraag naar apps voor tablets en smartphones is groeiende. In Nederland én het buitenland maken tablets en smartphones steeds meer deel uit van het dagelijks leven.

Lees meer

Van App idee tot App Store - DTT Artikelen

Van App idee tot App Store

Hoe komt een app idee van een brainstormsessie tot een top positie in de App store? Wat komt hier zoal bij kijken, voor welke valkuilen moet worden uitgekeken en wat zijn mijlpalen tijdens dit proces?

Lees meer

Vergroot de vindbaarheid van een app - DTT Artikelen

Vergroot de vindbaarheid van een app

De marketing en promotie van een app is net zo belangrijk als de ontwikkeling van een app. Met meer dan 800.000 apps voor iOS en 700.000 voor Android, is de vindbaarheid van een app voor menig app ontwikkelaar een nachtmerrie.

Lees meer

App ontwerptips - DTT Artikelen

App ontwerptips

De app ontwerptips van Mike Krieger, mede-eigenaar Instagram.

Lees meer