Een app ontwikkelen is voor veel bedrijven en organisaties niet langer een leuke extra maar wordt steeds meer gezien als een noodzakelijke vernieuwing.

Bedrijven en organisaties zetten apps in om beter met hun klanten te communiceren, promotionele acties te ondersteunen en interne processen te verbeteren. In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden die mobiele applicaties bieden voor uw bedrijf of organisatie.

Bedrijfstoepassingen

Smartphones en tablets stellen werknemers, partners en klanten in staat om gemakkelijk informatie te vinden en te delen. Enkele voorbeelden van goede toepassingen voor mobiele applicaties voor uw bedrijf of organisatie:

 • Het presenteren van producten of diensten aan klanten (Scoupy & VWS).
 • Het inzichtelijk maken van werkroosters en het maken en delen van afspraken.
 • Inzicht in kritieke succesfactoren (KSF) en voortgang van projecten.
 • Makkelijk informatie verzamelen, delen en bewerken. Bijvoorbeeld voor administratieve processen (NSI).
 • Bevorderen bewustwording en preventie (RIVM)
 • Het uitvoeren van bedrijfsonderzoeken (KPMG Fine).
 • Sneller en efficiënter vergaderen (Adante E-vergaderingen).
 • Het bijhouden van de product voorraad (Stock keeper).
 • Een webshop app waarmee klanten een bestelling kunnen plaatsen (H&M).
 • Promotionele activiteiten ondersteunen (Smolke).
 • Op een interessante en dynamische manier informatie presenteren (BAM & Valtifest).
 • Een newsfeed app (Ajax1).
 • Het eenvoudig scannen en delen van documenten (Scanny).
 • E-learning applicaties (Dragonfly). 

Een applicatie op maat

Zoals bovenstaande voorbeelden u laten zien zijn er tal van mogelijkheden. De belangrijkste vraag is echter, wat voor soort applicatie is het meest geschikt voor uw bedrijf of organisatie? Hieronder een overzicht van de veel toegepaste oplossingen voor bedrijven.

Mobiele website/HTML5 web applicatie

Een website is vaak één van de belangrijkste middelen waarmee een bedrijf of organisatie met klanten communiceert. Een groot deel van bezoekers van mobiele websites haakt af als de website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Het is daarom van essentieel belang dat de bedrijfswebsite wordt geoptimaliseerd voor smartphones en tablets.

Het promoten van producten/diensten via een applicatie

Een goed ontwikkelde applicatie is een uitstekende marketingtool. Apps geven bedrijven een moderne uitstraling en bieden daarnaast unieke functionaliteiten. Een goed voorbeeld is de game die werd ontwikkeld voor Smolke, fabrikant van dierenvoeding. Smolke liet voor de huishoudbeurs een game ontwikkelen welke een boost gaf aan de zichtbaarheid van het merk. Op een speelse manier raakte potentiële klanten bekend met het merk Smolke. 

Meerwaarde toevoegen aan bestaande producten of diensten

Business-to-consumer bedrijven doen er goed aan een applicatie te ontwikkelen die de consument meerwaarde biedt bovenop de huidige waardepropositie. Voor Business-to-business bedrijven heeft een app welke de onderlinge communicatie versterkt weer een grotere meerwaarde.

Verbeteren van interne processen (kosten besparen)

Veel bedrijven, organisaties, verenigingen en zzp’ers kunnen kosten besparen door een slimme applicatie te laten ontwikkelen. De te ontwikkelen applicatie kan ervoor zorgen dat bepaalde software overbodig wordt of bedrijfsprocessen sneller en soepeler verlopen, waardoor er tijd of mankracht bespaard wordt. Of het nu gaat om CRM, sales management, e-commerce of simpelweg het uitwisselen van contacten; het is allemaal mogelijk met een mobiele applicatie. De KPMG Fine app en de NSI app zijn hier goede voorbeelden van.

Bij DTT helpen wij u graag met het ontwikkelen van een mobiele applicatie. Wij denken met u mee over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie om samen tot een geschikte eindoplossing te komen. Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.