Het ontwikkelen van een app bestaat uit meerdere fases. Elk app ontwikkeltraject is uniek en wordt onder meer beïnvloed door; de wensen van de opdrachtgever zelf, de doelstellingen op de korte en de lange termijn, de doelgroep, de tijdslijn en het beschikbare budget. Het app ontwikkeltraject is niet persé in steen geschreven en kan desgewenst dynamisch en flexibel worden doorlopen. De volgende fases kunt u verwachten wanneer u bij DTT een app laat ontwikkelen:

Conceptfase

Tijdens de conceptfase worden de doelstellingen en gewenste functionaliteiten van de app besproken. Op basis hiervan worden wireframes, een workflow en concept designs samengesteld. In deze fase is het belangrijk keuzes te maken. Beschikbaar budget is in deze vaak een bepalende factor. Relevante vragen in deze; wat zijn de doelstellingen, wie of wat willen we bereiken, hoe de app te positioneren, welke functionaliteiten zijn het meest relevant en is er genoeg budget om een effectieve app op twee (of meer) platformen te ontwikkelen?

Design fase

Voor het samenstellen van enthousiasmerende designs is een specialist nodig die weet wat gebruikers verwachten qua user interface en user experience. De navigatiestructuur moet kloppen en de app moet in één oogopslag duidelijk zijn voor de gebruikers.

Development

Ontwikkeling is de kern van het project en het is van essentieel belang dat de app vanaf het begin op de juiste manier wordt opgezet. Wanneer je de app later wilt bijwerken, wil je natuurlijk niet dat een groot gedeelte van de code opnieuw geschreven moet worden.

Testen

Testen, testen en nog eens testen. Alles moet kloppen! Bij DTT beschikken we over onze eigen testers. Wij testen de app voor u en zorgen dat deze bug vrij wordt opgeleverd.

Publicatie, distributie en promotie

Wanneer de app gereed is voor publicatie, worden de apps aangemeld in de Apple App Store en de Google Play Market. Distributie van de apps kan overigens ook gecontroleerd plaatsvinden. Voor meer informatie over promotie, klik hier.