Wij merken dat steeds meer klanten Facebook inzetten om meer ‘fans’ te krijgen. Deze zogenoemde ‘fans’ moeten ertoe leiden dat een app populair wordt en dat een app gebruikt blijft worden. In dit artikel delen wij onze visie over hoe Facebook ingezet kan worden om meer ‘fans’ te krijgen en hoe er op een leuke manier een community gecreëerd kan worden voor deze ‘fans’.

3 manieren om meer Facebook ‘fans’ te krijgen

Om meer ‘fans’ te krijgen op Facebook zijn er 3 verschillende manieren: fans kopen, spam gebruiken en natuurlijke groei.

Het kopen van ‘fans’ en spammen maken de inzet van social media er niet leuker op. Daarom adviseren wij om de Facebook pagina te laten groeien door informatie te delen, gesprekken aan te gaan, foto’s te delen, artikelen te plaatsen en handige tips te geven voor het gebruik van de app.

Het vergroten van het aantal ‘fans’ op Facebook is een langdurig en intensief project. Dit komt voornamelijk doordat mensen vrijwillig een keuze maken om lid te worden van de pagina. Via Twitter is het makkelijker om personen te bereiken d.m.v. het inzetten van hashtags (hierover meer in dit artikel).

Ons advies is om minimaal 1 en maximaal 4 berichten per dag te posten op Facebook. Door het lage maximum aantal berichten beperk je de kans dat mensen de berichten irritant gaan vinden.

8 tips

Onderstaand vinden jullie 8 tips om de pagina op een natuurlijke manier te laten groeien.

1. Plaats zinvolle inhoud op de pagina:

Het is van groot belang dat de pagina wordt gevuld met zinvolle berichten. De pagina moet een extra platform zijn voor de ‘fans’. Een platform waarop zij kunnen communiceren met elkaar, foto’s kunnen delen en zelfs eventuele klachten kunnen melden. Het is aan jullie de taak om de community op te zetten en te beginnen met het plaatsen van relevante en zinvolle berichten. Gebruik berichten met de juiste steek/zoek woorden (dit vergroot de kans dat de zoekmachines de berichten opnemen), plaats leuke artikelen en deel leuke en gekke foto’s.

2. Nodig vrienden en bekenden uit:

Facebook biedt een handige optie om vrienden en bekenden uit te nodigen. Zorg voordat je dit doet wel dat de pagina er leuk en up-to-date uitziet. Maak niet de bekende fout om mensen uit te nodigen terwijl er nog geen informatie, berichten, video’s, banners en plaatjes te vinden zijn op de pagina. Dit zorgt ervoor dat mensen de pagina snel vergeten en niet ‘liken’. 
Daarnaast kun je er voor kiezen om vrienden en bekenden meerdere keren uit te nodigen, Zorg er echter wel voor dat mensen de uitnodigingen niet als spam gaan zien.

3. Nodig mensen uit je netwerk uit via de mail:

Naast het uitnodigen van vrienden en bekenden biedt Facebook ook een optie om mensen uit te nodigen via e-mailadressen. Het is mogelijk om maximaal 5000 e-mailcontacten per keer uit te nodigen. Deze optie is te vinden door op het tabje “Publiek opbouwen” te klikken.

Schrijf een leuk bericht over de pagina en maak de mensen enthousiast. Vergeet niet dat de mensen die je gaat benaderen niet om dit bericht hebben gevraagd.

4. Verspreid berichten via meerdere kanalen:

Verspreid geplaatste berichten ook via Twitter , Hyves en/of  LinkedIn. Dit vergroot de kans dat mensen het bericht lezen.

5. Vermeld de pagina in de handtekening van je email:

Het vermelden van de pagina in je e-mail handtekening is een eenvoudige en effectieve manier om de bekendheid te vergroten.

6. Vraag aandacht in je blogartikelen:

Het schrijven van leuke blogartikelen is een manier om de app meer te promoten . Via blogs is het ook mogelijk om meer ‘fans’ te krijgen voor de Facebook pagina. Vertel in de blogs iets over de pagina en waarvoor deze gebruikt wordt en deel de link.

7. Acties bedenken, vragen stellen en prijzen weggeven:

Een andere manier om meer ‘fans’ te krijgen is door het weggeven van prijzen, het stellen van vragen en het houden van leuke acties. 

Stellen van vragen: In Facebook is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan je ‘fans’.  Gebruik deze optie om de community te binden en te betrekken bij bepaalde onderwerpen.

Acties en Prijzen: Geef prijzen weg bij een bepaald aantal ‘fans’. Bijvoorbeeld door bij het bereiken van 1000 ‘likes’ een T-shirt of speciale effecten weg te geven waar spelers normaal voor zouden moeten betalen. Bedenk acties waarbij mensen een bepaalde foto zo vaak mogelijk moeten delen met vrienden en laat ze een bewijs hiervan uploaden op jullie pagina. Op deze manier krijgt de pagina positieve aandacht.

8. Like andere bedrijven/pagina's

Vergroot het netwerk van je pagina door relevante pagina’s te liken. Het kan nuttig zijn om pagina’s te ‘liken’ van bijvoorbeeld Apple , Tweakers, Dutch Cowboys, reviewsites etc. Hierdoor kunnen jullie reageren op berichten van deze pagina’s en deze ‘liken’ om zo de naamsbekendheid van de eigen pagina te vergroten.

Meer weten?

We helpen je graag bij het inzetten van Facebook om jouw app of website te promoten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we alle vraagstukken.