Wat maakt of kraakt een succesvolle app?

Zijn hiervoor duidelijke redenen aan te wijzen? Immers, met een dergelijk overzicht kun je als bedrijf beter voorbereid bepalen wat een geschikte strategie is voor de gewenste app ontwikkeling. DTT zet voor jou de bepalende factoren op een rijtje.

Fun factor

In de eerste plaats is de fun factor van groot belang. De bottom line die hier geldt is dat de app leuk moet zijn. Een app die leuk is om naar te kijken, fijn om te bedienen en slim genoeg is om je aandacht vast te houden. Een goede app slaagt erin keer op keer op een leuke manier van dienst te zijn, waardoor de app herhaaldelijk gebruikt blijft worden door de gebruiker.

Nuttige apps

Naast het feit dat een succesvolle app voor entertainment zorgt, is het ook belangrijk dat een app nuttig is. Natuurlijk is het fijn als een app erin slaagt om er mooi uit te zien, maar waarom zou je de app (blijven) gebruiken als het verder nergens toe dient? Daarom is het belangrijk dat gebruikers van de app een reden hebben om met een app bezig te blijven. Zorg voor app functionaliteiten die echt een meerwaarde genereren voor de gebruiker.

Gebruiksvriendelijke apps

Een derde succesfactor is het gebruiksgemak. Het begrijpen en het vervolgens ook kunnen uitwerken van een goed idee is een van de grote uitdagingen. De beste apps slagen erin om een interface neer te zetten die inhoud, features en de smartphone naadloos in elkaar laten overvloeien.

Functionele apps

Ook moet een app ervoor zorgen dat het iets extra’s biedt naast de andere online activiteiten van een bedrijf of organisatie. Apps zouden gebruikers juist in staat moeten stellen om de voordelen van een smartphone optimaal te benutten. Denk hierbij aan het gebruik van GPS, foto- en videomogelijkheden en bewegingssensoren.

Duurzame apps

Een app zou gezien moeten worden als een lange termijn investering. Een investering in een media product, vergelijkbaar met een investering in bijvoorbeeld een tijdschrift of een website. Het is vervolgens ook belangrijk om rekening te houden met vervolgstappen. Goede apps vragen regelmatig om een update. Dit is niet alleen noodzakelijk om technisch goed te blijven functioneren, maar ook om zich aan te passen aan veranderingen. Een app is eigenlijk nooit af, er zal daarom continue gekeken moeten worden naar nieuwe invalshoeken om een app nog beter af te stemmen op de gebruikers.

Jij bent nu aan zet!

Wil je meer weten over de vijf bepalende factoren voor succesvolle mobiele apps? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we al je vragen rondom jouw app idee.