Referentie ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

25.05.2020

Referentie ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkelde DTT de 'ziekenhuisbedchecker'.

''Zeer professionele, goed afstemmende partij. Absoluut de juiste keuze!''

De ziekenhuisbedchecker toont een actueel overzicht van de beddencapaciteit in de Nederlandse ziekenhuizen en fungeert als hulpmiddel bij de coördinatie van patiëntenzorg. De oplossing staat sinds begin april 2020 live en wij delen graag de positieve woorden van Marlies P. Schijven, CMIO van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:

''DTT heeft voor VWS de 'ziekenhuisbedchecker' gebouwd, waarmee wij iedere zorgverlener gratis zicht kunnen geven op de beschikbare bedden, IC en niet-IC, COVID-19 en niet-COVID-19 in Nederland vanuit bestaande registratiesystemen. De ziekenhuisbedchecker is recent uitgebreid, zodat nu ook de beschikbaarheid op de spoedeisende hulp zichtbaar is.

Dit gaat ons enorm helpen ook voor ná de corona-crisis. Immers, ambulancediensten weten of het zin heeft aan te rijden op een ziekenhuis of niet, en huisartsen kunnen zien of er een bed beschikbaar is op de SEH voordat ze rondjes moeten gaan bellen als ze een patiënt willen gaan insturen. DTT heeft dit werkelijk in recordtijd gedaan, ik ben enorm onder de indruk van het commitment en meedenken in roerige tijden. Zeer professionele, goed afstemmende partij. Absoluut de juiste keuze!''

Voor meer informatie over de ziekenhuisbedchecker klik hier.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.