BreathBalanz uitgelicht door De Telegraaf

11.11.2020

BreathBalanz uitgelicht door De Telegraaf

De BreathBalanz app werd deze week uitgelicht door De Telegraaf, de nummer één in nieuws. Met een dagbereik van ruim 1.5 miljoen bezoekers is De Telegraaf een van de meest toonaangevende nieuwssites in Nederland.

De BreathBalanz methode

Bij de meesten gaat ademhalen vanzelf, maar lang niet iedereen ademt op de juiste manier. Een verkeerd ademhalingspatroon kan leiden tot onder andere hyperventilatie, onrust, hartkloppingen en slaapstoornissen. Daarom bedachten de oprichters Nellie Bontekoe en Sonja Nijhuis de BreathBalanz methode: een trainingsprogramma waarbij je binnen 80 dagen je ademhaling traint. Gebruikers doen tweemaal daags oefeningen terwijl ze een Bluetooth sensor om hun middel dragen die de ademfrequentie meet. Daarnaast vullen gebruikers elke week een gevalideerde symptomenlijst in. ''Als je ziet dat je klachten afnemen, blijf je gemotiveerd.'', vertelde Sonja Nijhuis aan De Telegraaf.

De afgelopen jaren verzamelde BreathBalanz een half miljoen euro aan groeigeld. De volgende stap? De BreathBalanz methode gevalideerd krijgen, zodat deze vergoed zal worden door de zorgverzekeraar. Lees het artikel hier en download de BreathBalanz app op iOS of Android.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.