DTT in-house: AR-game in ontwikkeling

10.01.2018

DTT in-house: AR-game in ontwikkeling

Bij DTT blijven we onszelf uitdagen om mee te gaan met de laatste technologische ontwikkelingen. Daarom zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met een in-house Augmented Reality (AR) game. In dit bericht meer over de toekomst van deze game en delen we met jou de eerste beelden.

Multiplayer

Het doel van het spel is dat spelers het tegen elkaar opnemen met piratenschepen. Dit gebeurt op een Augment Reality speelveld van water wat ontstaat wanneer de telefooncamera wordt gericht op een marker. De app is from scratch gemaakt, van code tot artwork: alles is onder het dak van DTT. We hebben ervoor gekozen om de game in Unity te ontwikkelen. Dit is een zogenaamde game-engine waarin het mogelijk is om mooie beelden en soepele animaties toe te voegen. Momenteel is het alleen mogelijk om tegen de computer te spelen, maar zoals hierboven benoemd wordt het in de nabije toekomst mogelijk om elkaar uit te dagen. 

Thema artwork

Hoewel de gameplay zeer belangrijk is, moet de game een ambiance uitstralen à la scheepvaart van de 16e en 17e eeuw. De gebruiker moet een wereld van avontuur, ontdekking en spanning instappen: de piraterij. 

Naar verwachting wordt de eerste demo in Q2 van 2018 live gezet in de App Stores. Hieronder een video waarin je de huidige status van de game kunt ervaren. Ondanks dat de game nog volop in ontwikkeling is, zien we bij DTT al reikhalzend uit naar de livegang. Ook benieuwd naar deze AR-game, houd onze website dan in de gaten.

Sneak preview

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.