DTT op de radio: Google hanteert eigen regelgeving

19.04.2016

DTT op de radio: Google hanteert eigen regelgeving

Het gaat goed met de media-aandacht. De RIVM Tekenbeet app was een ruime week geleden nog gespot op het NOS journaal. Gisteren was eigenaar/directeur Jeffrey van Dijk alweer op de radio te horen.

Google 'zoekt' kritiek op

De Europese Commissie verdenkt Google ervan concurrentie tegen te werken. Google heeft namelijk het platform Android ontwikkeld. Telefoons met Android – besturingssysteem van al meer dan 80% van alle smartphones -  zijn uitgerust met vele Google-apps. Voel je de bui al hangen? Apps van andere ontwikkelaars worden daarom niet altijd met open armen ontvangen. 

''Regels zijn abstract en multi-interpretabel''

Zoals een goede nieuwsradio betaamt, vindt er hoor en wederhoor plaats. Namens DTT aan het woord is Jeffrey van Dijk: “Google helpt ons om goed gevonden te worden. Dus mij hoor je niet direct klagen. Wat wel voor problemen zorgt, is de regelgeving. Regels zijn abstract en multi-interpretabel. Het is daarom vaak gissen voor ontwikkelaars om een app geimplementeerd en geupload te krijgen in de Google Play Store. Zo ook voor ons met de seksuele voorlichtingsapp Middin en AjaxFanzone.” 

Nieuwsgierig naar onze ondervonden hinder? Beluister het radiofragment

Publicaties
 
BNR Nieuws: EU: Google blokkeert concurrentie op app-markt

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.