Welkom Ministerie van Defensie

17.05.2019

Welkom Ministerie van Defensie

Wij verwelkomen met trots onze nieuwe opdrachtgever, het Ministerie van Defensie! Het Ministerie van Defensie draagt wereldwijd bij aan vrede, vrijheid en veiligheid. De Nederlandse krijgsmacht valt onder het Ministerie van Defensie en bestaat uit de marine, de landmacht, de luchtmacht en de marechaussee.

De Koninklijke Luchtmacht

Een belangrijk onderdeel van het Ministerie van Defensie is de Koninklijke Luchtmacht. Binnen de Koninklijke Luchtmacht heeft de luchtgevechtsleiding een belangrijke rol. De luchtgevechtsleiding dient als de oren en ogen van de vliegers. Zo bouwen ze een betrouwbaar luchtbeeld op, zoeken ze naar verdachte vliegtuigen die zich moeten identificeren en moeten ze inschatten wanneer de inzet van QRA (F-16’s) noodzakelijk is. Bij een QRA (Quick Reaction Alert) stijgen er twee F16’s op die vervolgens zo snel en veilig mogelijk naar hun doel begeleidt moeten worden.

Serious game luchtgevechtsleiding

Wij zullen voor het Ministerie van Defensie een serious game gaan ontwikkelen die potentiële sollicitanten door middel van gamification op een speelse manier kennis laat maken met het vakgebied van een luchtgevechtsleider. Er wordt momenteel nog hard aan het concept gewerkt, dus wordt vervolgd!

Lees hier meer over het Ministerie van Defensie.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.