UWV e-learning game overzicht
Oplevering: 2012, kwartaal 4

Voor het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen heeft DTT twee leuke Flash games ontwikkeld. Uitkeringen verstrekken is niet het enige wat UWV doet, ook het stimuleren en ondersteunen bij re-integratie is één van de hoofdtaken. En wat werkt er nou beter dan gamification? In samenwerking met het UWV zijn daarom twee educatieve games ontwikkeld. Met deze Flash games wordt op een laagdrempelige en stimulerende manier informatie gegeven over de arbeidsmarkt en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan het uitbreiden en benutten van je netwerk, je cv of een sollicitatiegesprek. 

Werkzoekenden krijgen in beide games verschillende opdrachten. Zo kunnen werkzoekenden in Jobhunter op zoek gaan naar de ideale baan. In het speldoolhof moet de juiste route worden uitgezet om allerlei onderdelen met betrekking tot werk te verzamelen, zoals vacaturesites, een goed cv, contacten en social media. Gedurende de verschillende levels wordt het doolhof steeds groter en is het dus een grotere uitdaging om binnen de tijd de missie te voltooien. Zo leert een werkzoekende op een speelse wijze alle aspecten die komen kijken bij het zoeken naar werk en de benefits daarvan.

In de Jobmatcher game moeten spelers ervoor zorgen dat de voorbereidingen voor het ideale sollicitatiegesprek worden gedaan middels een memoryspel. Zo worden verschillende personen beschreven die op zoek zijn naar een baan binnen een bepaalde sector. Naarmate de game vordert, wordt het memoryveld groter en dus moeilijker om binnen de tijd voldoende punten te scoren. Het doel voor de gebruiker is om zoveel mogelijk relevante informatie te onthouden. Dit leert werkzoekenden om zich in het echte leven zo goed mogelijk voor te bereiden op een solicitatiegesprek.  

 

UWV e-learning game beschrijving

Functionaliteiten

Meer oplossingen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.