Probleem: Huiselijk geweld. De Hulpapp staat nu live

14.01.2020

Probleem: Huiselijk geweld. De Hulpapp staat nu live

Huiselijk geweld komt helaas veel voor in Nederland. Om de betrokkenen van huiselijk geweld te verbinden met de juiste hulp en informatie is de Hulpapp ontwikkeld.

De juiste hulp èn informatie?

De Hulpapp is tot stand gekomen door een initiatief van Stichting De Juiste Schakel. De beschikbare hulp voor betrokkenen van huiselijk geweld is helaas niet overal in Nederland gelijk, deze hulp verschilt per gemeente, situatie en tijdstip. Stichting De Juiste Schakel zag het belang in van één centrale bron om de juiste informatie en hulp te kunnen bieden. DTT en de Stichting De Juiste Schakel hebben de krachten gebundeld om te komen tot een sterke oplossing voor de slachtoffers.

Beschikbaar voor iedereen

Met trots kunnen wij meedelen dat de Hulpapp nu live is. De Hulpapp is een Progressive Web App (PWA). Dit houdt in dat iedereen met een computer, tablet of mobiele telefoon de Hulpapp tot zijn of haar beschikking heeft door enkel de www.hulpapp.nl website te bezoeken. Hierdoor zal iedereen worden voorzien van de juiste hulp en informatie, zonder eerst een app te hoeven installeren in de app stores.

De Pilot van de Hulpapp is gestart in de regio Zaanstreek – Waterland (Z-W). In de toekomst zal de Hulpapp worden uitgebreid met landelijke, regionale èn lokale organisaties en initiatieven.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.