BNR Nieuwsradio interviewt Jeffrey van Dijk, LISTEN UP!

3.03.2017

BNR Nieuwsradio interviewt Jeffrey van Dijk, LISTEN UP!

Actieve BNR radioluisteraars kunnen de stem van DTT directeur eigenaar Jeffrey van Dijk dromen. Zo sprak hij eerder over de regelgeving van Google. Ook recentelijk hebben wij kunnen genieten van de kennis van onze voorman. Ditmaal over apps en games die geschikt zijn voor ouderen op BNR Nieuwsradio.

“Er zijn voldoende apps die ook door ouderen te spelen zijn.”

Het radiofragment trapt af met het verhaal van de Japanse Masako Bakami (81). Zij heeft zelf een spelletje ontwikkeld welke geschikt is voor senioren vingers. Waarom? Daar ontbreekt het volgens haar aan in de app stores. Een aantal soundbites:

"Ik denk wel dat Masako een goed punt heeft. De spelletjes die wat langzamer zijn en wat grotere raakvlakken hebben, die zijn leuker voor deze doelgroep, zeker." 

"De uren per gebruiker op de smartphone in de hogere leeftijdsdoelgroep liggen steeds hoger. Mijn moeder brengt bijvoorbeeld meer tijd door op haar smartphone dan ik."

"Als je kijkt in de categorie best betaald in Google Play, dan zie je dat Wordfeud meestal in de top 5 staat. En Wordfeud is zo’n spel dat door ouderen gespeeld wordt."

Luister vooral ook het gehele radiofragment over apps en games voor ouderen.

Benieuwd naar ons vorige radio optreden omtrent Google's regelgeving? Klik dan hier.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.