Nu live: de Panorama Nederland app

12.12.2018

Nu live: de Panorama Nederland app

Panorama Nederland laat een toekomstperspectief zien van Nederland. Panorama Nederland is een initiatief van het College van Rijksadviseurs.

Panorama Nederland

Een levensechte Panorama Nederland is de komende maanden op diverse locaties te zien. Het is een 360 graden verbeelding op ooghoogte, waarbij de bezoeker zelf een blik kan werpen op een schoner, hechter en rijker Nederland. 

Van 7 januari tot 23 januari 2019 kunnen bezoekers het panorama bekijken in het stadhuis van Den Haag. Benieuwd naar wanneer het panorama bij jou in de buurt is? Houd dan de website van Panorama Nederland in de gaten voor meer data en locaties.

De Panorama Nederland applicatie

DTT is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een applicatie voor Panorama Nederland. Gebruikers kunnen het toekomstperspectief van Nederland terugvinden in de app en kunnen de uitleg van de verschillende thema's beluisteren. Daarbij bevat de applicatie een AR camera die QR codes kan herkennen. Deze kan gebruikt worden als een gebruiker zich bij een tentoonstelling van de levensechte Panorama Nederland bevindt. De AR camera kan QR codes herkennen waarin een thema verwerkt zit. Op het moment dat een QR code wordt herkend door de AR camera wordt er een ruimtelijk audio bestand afgespeeld. Dit houdt in dat het volume van de audio bepaald wordt door de afstand van de gebruiker/telefoon ten opzichte van de QR code die gescand is.

De app staat nu live in de App Store en Play Store. Download hem snel en neem een kijkje in de toekomst van Nederland!

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.