Persbericht: Middin lanceert app seksuele voorlichting

24.09.2015

Persbericht: Middin lanceert app seksuele voorlichting

Middin lanceert de digitale app ‘Lief en lijf’. De app geeft seksuele voorlichting aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb). De app is gratis voor cliënten van Middin, maar ook voor anderen gratis beschikbaar. Jongeren met lvb hebben vaak  problemen met seksualiteit zoals seksueel misbruik, loverboyproblematiek, ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten. Deze doelgroep is vaak niet goed voorgelicht en vindt het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat kennis hierover ontbreekt. Seksuele voorlichting speelt daarom een belangrijke rol in de ondersteuning door de begeleiding van Middin.

Laagdrempelige informatie

De app is een mooie aanvulling op de persoonlijke voorlichting door de begeleider van Middin. Cliënten kunnen zelf gericht informatie opzoeken, ook wanneer de begeleider niet in de buurt is. Door duidelijke informatie, in woord, plaatjes en video’s, worden vragen over seksualiteit laagdrempelig beantwoord. De mogelijkheid om zelf gemakkelijk informatie te vinden, maakt de cliënt zelfredzamer. 

Enkele reacties van cliënten: “Ik dacht dat ik alles al wist maar ik ben toch nieuwe dingen tegengekomen. En: “Nu kan ik eerst zelf de informatie opzoeken en dan later bespreken met mijn begeleider”.

De Middin seksuele voorlichtingsapp is ontwikkeld door zorgmanagers en gedragsdeskundigen van Middin in samenwerking met DTT. Cliënten van Middin hebben de app getest. Inmiddels hebben binnen twee weken ruim 200 cliënten de app gedownload en gebruiken zij deze actief. De app ‘Lief en lijf’ is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden voor iOS in iTunes.

Over Middin

Middin levert zorg en ondersteuning aan ruim 4000 mensen met een beperking. Het gaat om kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Middin heeft een uitgebreid dienstenpakket en ondersteunt op maat. Midden in de wijk, in de directe omgeving van de cliënt.

Alle succesverhalen omtrent de Middin Lief en lijf seksuele voorlichtingsapp:

VGNMiddin lanceert app seksuele voorlichting
NPHF: Middin lanceert app seksuele voorlichting
Skipr: Middin lanceert app seksuele voorlichting
Kennisplein gehandicaptensector IMiddin lanceert app seksuele voorlichting
HetveiligehuisSeksuele voorlichting-app: Lief en lijf
DTT blog: Pareltjes van persmomenten
DTT blog: Persbericht: Middin lanceert app seksuele voorlichting
DTT blog: DTT lanceert seksuele voorlichtingsapp ‘Lief en lijf’

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.