Naar eigen ster kijken met mobiele app

09.12.2014

Naar eigen ster kijken met mobiele app

In samenwerking met DTT heeft het populaire Online Star Register (OSR) een nieuwe app gelanceerd waarmee mensen via hun mobieltje de naar hen vernoemde ster kunnen lokaliseren en volgen. Met deze Star Finder App wil OSR het bijzondere en originele cadeau van een eigen ster zichtbaarder en tastbaarder maken.

Mensen die via OSR een ster cadeau hebben gekregen kunnen in de app hun registratiecode invullen en in de virtuele sterrenhemel hun ster opzoeken. Ze krijgen dan meer informatie en kunnen via het scherm door het heelal naar hun ster navigeren. Via een augmented reality functie is het zelfs mogelijk de iPhone op de lucht te richten en de app met pijltjes aan te laten geven waar de ster zich aan het firmament bevindt. Dat kan zowel  overdag als ’s nachts. ,,Sterren met een magnitude tot 5 of 6 zijn nog met het blote oog te zien. Met deze app kunnen we jouw geregistreerde ster echt zichtbaar maken,” zegt Sarah West van OSR. 

De ‘pick the best’ functie van de app maakt het mogelijk om afhankelijk van waar iemand zich in de wereld bevindt - bijvoorbeeld in Amerika of Australië - te bepalen welke ster op welke datum het beste zichtbaar is vanaf die plek. Dat is belangrijk als de ster als huwelijks- of verjaardagscadeau wordt gegeven en op die datum zichtbaar moet zijn voor de ontvanger. De app is te downloaden via de website van OSR of via de App Store. Ook mensen die geen ster hebben laten registreren kunnen de app gebruiken, bijvoorbeeld om allerlei constellaties te bekijken. Zij kunnen via de app ook een ster registreren. 

Het Nederlandse bedrijf biedt mensen over de hele wereld de mogelijkheid elkaar een ster cadeau te geven. Ter gelegenheid van een geboorte, huwelijk, verjaardag, Kerstmis, overlijden of andere bijzondere gebeurtenissen. De ster wordt dan geregistreerd en vernoemd naar de ontvanger. In het cadeaupakket zit onder meer een certificaat en een sterrenkaart waarop de ster is aangegeven. Ook wordt een soort Facebook-achtige sterrenpagina aangemaakt die de naamgever zelf kan inrichten en waarop vrienden en familie reacties kunnen plaatsen. Op deze pagina kan de ster ook worden bekeken via Google Sky. 

"Al sinds de start van dit millennium registreert OSR sterren voor mensen over de hele wereld. Het geven van een ster groeit steeds meer uit tot een cadeauervaring met grote symbolische en emotionele waarde. De app biedt een extra mogelijkheid om sterren op een unieke manier te lokaliseren en te bekijken" aldus West. 

Alle succesverhalen omtrent de OSR app:

Mediaslibres: Besoin d'un cadeau de 50e anniversaire ? Acheter une étoile!
Educational Technology and Mobile Learning: 14 great iPad apps to help students learn about space and astronomy
Comunicati-Stampa: Osserva le stelle con la nuova app gratuita per iPhone OSR Star Finder
Valuta: Applicazione su iOS Apple per monitorare le stelle
DeMorgen: Nieuwe app voor sterrenkijkers
HLN: Nieuwe app voor sterrenkijkers
Lelezard: Kijk naar je eigen ster met een mobiele applicatie
PR Newswire: Naar eigen ster kijken met mobiele app
ANP Pers Support: Naar eigen ster kijken met mobiele app
NRC: Dus je hebt een ster gekocht. Met deze app volg je hem dag en nacht
Locinews: Wist je dat je een ster kunt kopen? Met deze app volg je jouw ster dag en nacht

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.