Unity game maker

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

DTT als Unity game maker

 

Nu wil je misschien voorbeelden zien van onze producten die zijn gemaakt met Unity. Hier vertellen we natuurlijk graag over! Om te beginnen met onze laatste trots: de Pirates & Privateers: Multiplay AR game. De naam verklapt het natuurlijk al een beetje; een piraten game, maar wat houdt dat in?

Met deze game wordt je meegenomen naar de 17e eeuw, waar piraten het tegen elkaar opnemen met hun schepen. Het is de bedoeling dat je jouw eigen schip verdedigt en vecht tegen je tegenstanders door te proberen hun schepen aan het zinken te brengen. Het spel kan met vrienden gespeeld worden in de multiplayer modus. Wat deze game uniek maakt is dat het een augmented reality game is. Als je je telefooncamera richt op een marker ontstaat er een AR speelveld van water waarop je jouw schip en die van de tegenstanders kunt zien. Heb je een high-end telefoon? Dan is een marker niet eens meer nodig. Je tegenstanders zullen op dezelfde manier ook dit speelveld zien, maar het is wel nodig om samen in dezelfde ruimte te zijn. Het spel is nu nog in ontwikkeling, maar we hebben al een aantal leuke functionaliteiten beschikbaar.

Unity staat inmiddels vooral bekend om haar games, maar niet alleen hiervoor is het programma geschikt. Zo hebben wij als Unity game maker de Thuis bij Muis voorlees app ontwikkeld samen met Pauline Baartmans, zij is de drijvende kracht achter Thuis bij Muis en tevens de illustrator. Met deze app kunnen ouders en opa’s en oma’s samen verhalen van Muis voorlezen aan hun (klein)kinderen. Unity is gebruikt om de app nog speelser en levendiger te animeren, zo kan de aandacht van de allerkleinsten vast gehouden worden. Er zijn een aantal verhalen gratis beschikbaar, maar liefhebbers kunnen ook een abonnement afsluiten voor toegang tot alle Muis verhalen.

En last, but zeker not least, onze succesvolle OSR Star Finder 2.0 app. Na het succes van de eerste OSR Star Finder app, vonden we dat het tijd was voor een 2e versie. Het is misschien geen game, maar deze app is zeker de moeite waard om ook even te noemen. Met deze augmented reality app verken je de sterrenhemel en kun je informatie vinden over verschillende planeten en constellaties. Het enige wat je hoeft te doen is je telefooncamera ergens op richten. Wil je graag een eigen ster benoemen? Dat kan ook! Of geef een ster ‘cadeau’ aan iemand anders, mocht je nog op zoek zijn naar een uniek cadeau.

 
BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Voordelen van Unity 

 

Zoals je je inmiddels misschien wel kunt voorstellen is Unity een geliefd platform voor vele ontwerpers voor het ontwerpen van games. Het fijne van Unity is dat dit programma een uitkomst biedt voor elke game mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld voor verschillende platforms tegelijk een game app ontwikkelen en hoef je geen aparte ontwikkelingsfases voor iOS en Android te doorlopen, wat zonder het gebruik van Unity wel moet. Unity is dus een stuk minder kostbaar en tijdbesparend. Bij tijdsbesparing denk je misschien aan mindere kwaliteit, maar door de efficiëntie van het programma kan er in minder tijd een kwalitatief uitstekend product ontworpen worden.

Games die gemaakt zijn met Unity hebben dus vele ontwerpmogelijkheden, maar kunnen ook op verschillende manieren gespeeld worden; van game apps op je telefoon tot games voor je pc en zelfs gamen op de Nintendo Switch is mogelijk met Unity.

Als Unity game maker kan DTT een geweldig eindresultaat opleveren voor de klant en dat is wat we natuurlijk willen! Begrippen zoals kennis en creativiteit staan centraal bij DTT en deze combineren wij in onze opdrachten om zo tot een goed eindresultaat te komen. Als bedrijf vinden wij successen zoals de Pokémon Go rage enorm interessant en hier kijken we dan ook graag naar om hier van te leren.

Heb je een idee voor een leuke game en bent u enthousiast na het lezen van dit artikel? Twijfel niet en neem contact op met Unity game maker DTT in Amsterdam. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Unity bij DTT!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.