Bouwend Nederland e-learning tool overzicht
under
In-house distribution
Oplevering: 2017, kwartaal 4

De Build@School app is een initiatief onder de vlag van Bouwend Nederland om middelbare scholieren warm te maken voor de bouw. De app sluit aan bij het landelijk meerjarenprogramma ‘Instroom’ wat onder het thema ‘Modern Werkgeverschap’ op scholen wordt geïntroduceerd. Kortom, leerlingen worden in contact gebracht met mensen uit de (bouw) praktijk. Een missie waar DTT graag aan meewerkt.

De focus van de game ligt op interactiviteit met de klasgenoten en de spelbegeleider. Scholieren worden in teams uitgedaagd door middel van een kennisquiz, een interactief calculatiespel en een bouwspel. De Build@School tool zal gebruikt worden in klaslokalen. Er is daarbij één spelleider die via een web dashboard het spel kan beheren en de resultaten kan inzien. De inhoud van de oplossing is ook volledig beheersbaar gemaakt via een content management system (CMS).

Bekijk voor meer informatie de website van Bouwend Nederland of Build@School.

Bouwend Nederland e-learning tool beschrijving

Functionaliteiten

Referentie

"Vanaf 2015 spelen wij op scholen een bouwspel om leerlingen te stimuleren om te kiezen voor bouwtechniek. Dit spel waarbij een Lego-huisje gebouwd moet worden, werd begeleid door enkele spelleiders. Omdat het een probleem gaf om iedere keer de nodige spelleiders bij elkaar te krijgen, werd besloten het spel om te bouwen naar een digitale bouwgame.

Zo kwam ik in contact met DTT in Amsterdam. Na kennis gemaakt te hebben met Jeffrey en zijn organisatie werd besloten DTT de game te laten bouwen.

Dit is naar grote tevredenheid van onze Stichting "Build@School" gedaan. De medewerkers van DTT stonden altijd klaar om vragen en suggesties die wij hadden te verwerken. De game wordt nu een jaar gespeeld en de bedoeling is dat we het spel verder uitbreiden. Uiteraard graag weer met medewerking van DTT."

Ad van Luijt, voorzitter Stichting Build@School.

Alle succesverhalen omtrent de Bouwend Nederland e-learning tool:

DTT blog: Referentie Bouwend Nederland
LinkedIn: Ad van Luijt op LinkedIn

Meer oplossingen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.