KvK Import Game e-learning app overzicht

Out of circulation

Oplevering: 2018, kwartaal 2

In opdracht van de Kamer van Koophandel is de KvK Import Game e-learning app ontwikkeld. Het doel van deze oplossing is om entrepreneurs en starters te informeren over het importeren van goederen. Dit wordt gedaan door middel van importmissies. Deze importmissies bestaan uit audio-, video- of tekstelementen en worden afgesloten met een quiz. Het doel van deze quiz is om te controleren of de gebruiker de informatie goed heeft begrepen. Per continent en land zijn er verschillende importmissies beschikbaar.

De oplossing bevat ook gamification elementen. Voor het succesvol afronden van de importmissies ontvangt de gebruiker punten. In de nationale ranglijst ziet de gebruiker terug hoe hij of zij scoort ten opzicht van andere gebruikers. Dit werkt als stimulerende factor om meer importmissies te voltooien. Daarnaast kunnen gebruikers behaalde importmissies en scores delen met vrienden of andere gebruikers. De content van de app is volledig beheersbaar via een CMS-systeem.

Meer weten? Bezoek de Kamer van Koophandel website.

KvK Import Game e-learning app beschrijving

Functionaliteiten

Referentie

"Heel herkenbaar, de omschrijving van andere organisaties over de samenwerking met het DTT team.

DTT ondersteunde ons team op een prettige manier bij de uitwerking van game concept naar een leuke en leerzame app waarmee ondernemers spelenderwijs meer leren over importeren. Door het spelen van importmissies ontvangen gebruikers direct feedback op hun eigen kennisniveau. Via de behaalde score en de ranking dagen zij vrienden uit om in competitie te gaan. 

DTT werkte in een korte doorlooptijd een volledige game uit. Korte communicatielijnen. Helder in het verwachtingenmanagement. Veel geduld met onze zoektocht naar het maximaal bereikbare binnen de propositie. Goed in het vertalen van wensen en eisen naar een praktische oplossing."

Marco van Hagen, adviseur ondernemersondersteuning en Gabriëlle Hoogendoorn, productmanager

Alle succesverhalen omtrent de KvK Start2Import e-learning app:

DTT Blog: Referentie kamer van Koophandel
DTT blog: Nu live: de KVK Import Game
DTT blog: Welkom Kamer van Koophandel
DTT blog: KvK serious game jam: DTT jurylid

Meer oplossingen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.