Kosten game app

Kosten game app

De kosten van een game app worden grotendeels bepaald door de volgende factoren. 1) Eenvoud. De goedkoopste games bevatten veel herhaling en beperkte functionaliteit. 2) Social. Games die door meerdere spelers tegelijkertijd gespeeld kunnen worden, drijft de kosten omhoog. 3) Cross-platform. Als de game op meerdere schermen gespeeld kan worden, inclusief een browser, wordt de game nog duurder. 4) Games met complexe graphics en/of functionaliteit. Hoe complexer de game, hoe meer tijd erin gaat zitten. 6) Urgentie. 5) Extra kosten: periodieke updates en de promotie.

Omdat de kosten van een game door zoveel verschillende factoren wordt bepaald, is het aanvragen van een offerte je beste optie om uitsluitsel te krijgen. Of geef ons een belletje. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we een goede schatting maken van de kosten van jouw game app.

Kosten game app
Joost Gunterman

meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

De prijs van game apps - enkele voorbeelden

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van game apps en hun kosten. Het gaat erom dat je enigszins een beeld krijgt, maar het is allerminst gezecht dat je op deze manier zou kunnen inschatten wat de kosten zullen zijn van jouw game app. Wil je de kosten graag weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

5.000-10.000: Staatsloterij Wielercam

De Staatsloterij WielerCam app is ontwikkeld voor marketingdoeleinden en stelt de gebruiker in staat om foto’s van wielermomenten om te vormen tot ‘een fotoboek moment’. Dit moment kan via social media worden gedeeld, waarna mooie prijzen staan te wachten op hem of haar. Ok, ok - eerlijk is eerlijk; deze app behoort niet tot de categorie ‘games’. We hebben hem toegevoegd als voorbeeld voor een app die de klant relatief weinig heeft gekost. Dit komt omdat voor enkele functionaliteiten er al codetaal aanwezig was in de database van DTT. De integratie van deze code in de app vergt beperkte tijd.

10.000-25.000: Smolke, Lotto krasloten, Erasmus

Enkele voorbeelden van apps die tussen de 10.000 en 25.000 euro kostte zijn: Smolke, Lotto krasloten, Erasmus. Bekijk en vergelijk.

25.000-50.000: HOES

De Hoes GPS geoquest applicatie is een sexuele voorlichtings game voor studenten. De spelers komen op verschillende gebieden in de stad opdrachten tegen die op sexueel gebied uitdagen. De kosten van de game app zijn voornamelijk bepaald door de geocaching technologie.

50.000-100.000: Geochat Pokémon Radar

Met het populaire spel Pokémon Go moeten geanimeerde beestjes worden gevangen in de echte wereld. De Pokémon Go speler kan vanaf in de toekomst ook - met behulp van de Geochat Pokémon Radar - andere spelers vinden, met elkaar chatten en afspreken, bijvoorbeeld om een pokémon te ruilen. De kosten van deze (ondersteuner van) een game app zijn voornamelijk beïnvloed door de chatfunctie en de functie die spelers elkaar laat vinden op de kaart. Ook ‘urgentie’ speelde een grote rol in de kosten. De app moest zo snel mogelijk worden gemaakt om zoveel mogelijk mee te kunnen profiteren van de hype.

100.000 en hoger: Listen & Play Muziek app, PokerConnect

De Listen & Play muziekapp is een educatie game waarin de eindgebruiker wordt geleerd piano te spelen. De code achter de applicatie functioneert als een soort docent die de muziek van de maker moet begrijpen om feedback te kunnen geven. Om dit te bereiken hebben de developers duizenden en duizenden regels aan code moeten schrijven. Ook het namaken van het pianogeluid in digitale vorm vergt enorm veel manuren. Het bijbehorende CMS waarin muziek kan worden geupload - waarna een analyse volgt om het vervolgens toe te voegen aan de app - heeft er eveneens voor gezorgt dat de kosten van deze app hoog zijn.

Met PokerConnect kunnen vrienden ook offline - rondom de tafel - een spelletje poker spelen. De kosten van deze game app zijn voornamelijk beïnvloed doordat meerdere personen tegen elkaar kunnen spelen. Ook van invloed op de kosten is de technologie achter de manier waarop het spel op verschillende schermen en verschillende besturingssystemen (iOS, Android, HTML5) kan worden gespeeld.

Tot slot verwijzen we je naar het volgende artikel Kosten App Laten Maken. Het geeft een beeld van hoe de kosten van (game) apps zijn opgebouwd.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

BEDRIJFS-APPS

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

CONSUMENTEN APPS

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

WEB OPLOSSINGEN

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Het ontwikkelen van een game app bij DTT

DTT heeft ruime ervaring in het maken van game apps - voor promotiedoeleinden en hoogwaardig entertainment tot educatie in de zorg via een game challenge. De ervaring leidt ertoe dat DTT goed kan inschatten hoeveel de ontwikkeling van jouw game app gaat kosten. Een offerteaanvraag of een vrijblijvend gesprek geeft uitsluitsel. Neem daarom vandaag nog contact met ons op, niet alleen om de kosten van jouw game app te achterhalen; ook om andere vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bekijken. Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek kan je gelijk beoordelen of DTT de app ontwikkelaar is om als partner voor de klus in te zetten. Met onze concurrerende prijzen zijn de kosten van jouw game app in ieder geval in goede handen.

Apple development Android development HTML5 development Game development

REFERENTIES VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen, januari 2014

"We willen jullie graag nog wat meegeven:

  • Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"
referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie, januari 2015

"Voor ons populairste en bekendste Kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multmedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel en ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen Kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.