Bij DTT ontvangen we dagelijks de meest uiteenlopende ideeën voor app ontwikkeling. We luisteren aandachtig naar alle aanvragen en werken app ontwikkelvoorstellen uit voor overheden, multinationals, mkb’ers en particulieren. Vroeg of laat wordt ons altijd de vraag gesteld: wat kost het laten ontwikkelen van een app? Een open vraag met een open antwoord. Onderstaand vindt u meer uitleg over de totstandkoming van de prijs van een app.

De prijs van een app is afhankelijk van een aantal componenten, waaronder het aantal functionaliteiten welke moeten terugkomen in de eindoplossing. Er zijn bijvoorbeeld eenvoudige apps met weinig functionaliteiten, maar er zijn ook grotere en complexere apps die door het grote aantal functionaliteiten meer zullen kosten.

Ontwikkelvoorstel

Een definitieve begroting kan worden opgesteld in samenspraak en is afhankelijk van de exacte wensen en beschikbaar budget. In een 'ontwikkelvoorstel' werkt DTT het concept en de oplossing uit, wat ons in staat stelt tot een exact begrootte en goed uitgedacht concept te komen. Een ontwikkelvoorstel van DTT is inclusief; uitgewerkt functioneel ontwerp, modulaire en exacte urenbegroting en een planning. Een dergelijk ontwikkelvoorstel stelt je uitstekend in staat keuzes te maken met betrekking tot de benodigde functionaliteit en zo zie je direct welke kosten er aan deze specifieke functionaliteiten verbonden zitten. Bij deze een beknopt stappenplan met betrekking tot de voorbereiding van het ontwikkelen van een app;

  1. Kennismaking: inzichtelijk maken doelstellingen en middelen van de klant. (0-1 week)
  2. Voorbereiding: onderzoek naar het marktsegment. (0-1 week)
  3. Ontwikkelvoorstel: concept verwerken tot mock-ups en een workflow. Met het uitwerken van de schermen en de gewenste functionaliteiten, worden we in staat gesteld een exacte begroting samen te stellen van de benodigde werkzaamheden. (1-2 weken)
  4. Overeenkomst: samenstellen van de technische documentatie, een overeenkomst en een planning. (0-1 week)

Proces

Prijzen voor het samenstellen van een ontwikkelvoorstel zijn afhankelijk van de complexiteit, urgentie en omvang van het project en concept. Na het ondertekenen van een overeenkomst, kunnen we overgaan tot het design en de ontwikkeling van de apps. Design en ontwikkeling nemen doorgaans tussen de 2 tot 4 maanden in beslag, dit even afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opdracht. Wij gaan door tot de klus geklaard is, vaste prijsstelling voor het gehele project is geen probleem. Na ontwikkeling wordt de app uitvoerig getest en tot slot dient de app in de App Store geplaatst te worden.

Conceptbegroting

Onderstaand vindt u een ‘concept begroting’ waarmee u zelf een inschatting kunt maken van de benodigde kosten voor het laten ontwikkelen van een app. Uurtarieven verschillen per bedrijf, besef echter wel dat het uurtarief voor software ontwikkeling doorgaans hoger ligt dan het uurtarief van een klusjesman.

  • Android app | 80 - 240 uur
  • iOS app | 80 - 240 uur
  • Server/API/Admin (t.b.v. content- en gebruikersbeheer) | 24 - 240 uur
  • Design | 40 - 120 uur

Bij een maatwerk app moet u denken aan een minimale investering van €5.000,- welke kan oplopen tot een bedrag van boven de €100.000,-. Prijzen voor een complete app oplossing liggen daarmee gemiddeld genomen tussen de €5.000,- en €25.000,- per platform.  We zijn ook bereid een voorstel samen te stellen, exact afgestemd op de wensen en het beschikbare budget van de opdrachtgever.

Bij DTT adviseren wij u graag verder over het laten ontwikkelen van een app en welke kosten hierbij komen kijken. Mede dankzij onze project aanpak heeft DTT veel mooie projecten in de app store en in ons portfolio. Een project uitbesteden bij DTT biedt zekerheid, dit bewijzen onze mooie referenties en tal van herhaalbestellingen. 

Heeft u verdere vragen of opmerkingen, bel of mail ons gerust.