Ontwikkelen app: de kosten

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

De kosten van app ontwikkeling - enkele voorbeelden

Een app van 5.000 euro kan je beschouwen als goedkoop, maar je hebt ook apps van meer dan 100.000 euro. Veel meer zelfs. We geven je hieronder een aantal voorbeelden van apps uit de DTT stal om je een beeld te geven van de kosten. Uiteraard kan een persoonlijk gesprek met DTT veel meer helderheid verschaffen. We staan voor je klaar, niet alleen met duidelijke adviezen, maar bijvoorbeeld ook met ideeën hoe je de kosten van een app terug kan verdien. Begin zelf bijvoorbeeld maar eens bij het volgende artikel over verdienmodellen, mocht je hier nog niet over hebben nagedacht. Meer handige informatie vind je op de artikelen pagina van DTT.

5.000-10.000 euro: Sunflower Loyalty app

Met de Sunflower Loyalty app kunnen de eindgebruikers sparen voor korting in de Sunflower zonnestudio´s. Klanten kunnen tijdens een bezoek aan één van de studio’s inchecken via bluetooth of via een QR-code. Verder kan men op een kaart zoeken naar een locatie van een Sunflower zonnestudio. Qua kosten ligt de app in het lage segment, omdat het aantal functionaliteiten beperkt is en er al enkele functies in de vorm van codetaal, in de database van DTT aanwezig was, zoals het scannen van een QR-code. Bekijk hier de pagina over deze app.

10.000-25.000 euro: Doula bevallingscoach app

Met behulp van de Doula bevallingscoach app worden vrouwen door hun bevalling heen geleid via een rustgevende stem en muziek - om de stress te verminderen. Verder kent de app een grafisch overzicht van de duur van- en periodes tussen weeën. Delen via social media is ook mogelijk. Het beperkt aantal functies van de app heeft de kosten gedrukt en de populariteit verhoogt. De app doet immers waarvoor is gemaakt: gerust stellen.

25.000-50.000 euro: Ajax Fanzone nieuws app

Met de Ajax Fanzone app blijven de fans op de hoogte van het laatste nieuws van hun geliefde club. Ook live wedstrijdstatistieken, de uitslagen, het wedstrijdprogramma en het competitieoverzicht worden in de app weergegeven. De kosten van deze app zijn voornamelijk bepaald vanwege het aantal functies die in de applicatie te vinden zijn.

50.000-100.000 euro: RIVM Tekenbeet voorlichtings app

De RIVM Tekenbeet voorlichtings app is bedoeld voor mensen die de natuur in willen gaan en niet verrast willen worden door een teek die zich heeft vastgeklampt op de huid. De spinachtige beestjes kunnen de Ziekte van Lyme veroorzaken. De app toont de eindgebruiker een 10-daagse voorspelling van het activiteitsniveau van de teken, geeft tekst en video voorlichting bijvoorbeeld over hoe teken het best van de huid te verwijderen, etc. Ook voor deze app geldt dat de kosten voornamelijk zijn bepaald vanwege het aantal functies die in de applicatie te vinden zijn.

100.000 en hoger euro: Listen & Play muziekapp

Listen & Play zit in het hoogste segement. De ingewikkelde code om tot een app te komen waarmee je op eigen houtje muziek kan leren maken, heeft de kosten van deze app verhoogt. De app fungeert als een soort docent die de leerling analyseert en feedback geeft. Het kostte veel tijd om ‘de docent’ te laten begrijpen wat de leerling aan het spelen is. Verder zaten de kosten in het bouwen van een CMS systeem waar muziek geupload kan worden, geanalyseerd en doorgestuurd naar de app. Ook het namaken van het pianogeluid vergde veel tijd, dus was kostenverhogend.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

De kosten voor het maken van een app bij DTT

Je hebt een idee, je weet hoe de app eruit komt te zien, maar hoeveel de app ongeveer gaat kosten heb je na het lezen van het bovenstaande of dit artikel, nog altijd niet goed weten in te schatten. Dat is frustrerend. Misschien nog frustrerender; je bent er wel degelijk achter gekomen hoe duur jouw app ongeveer zal zijn, maar de kosten zullen de pan uitrijzen. Geen zorgen, DTT is een meedenkende partner die kan kijken of een dure oplossing misschien niet wat goedkoper kan. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden. Een enkele keer hebben we onszelf zelfs tot mede financier gemaakt.

Neem daarom vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken waarin we jouw app idee zullen bespreken, inclusief de kosten voor het ontwikkelen van de app. Want, algemene artikelen die je via Google vindt of die we hierboven hebben aangeboden, kunnen nauwelijks uitsluitsel geven. Wij hebben de kennis en ervaring om duidelijk uit te leggen hoeveel en waarin de ontwikkelkosten zullen zitten van jouw app. Tot snel!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.