UX design stage

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

UX design stage bij DTT

 

Als je goed om je heen kijkt is overal over nagedacht. Design is ontzettend belangrijk als het gaat om informatie overbrengen. Omdat design helemaal jouw ding is weet jij als geen ander wat je daar allemaal mee kunt bereiken. Daarom is een UX stage precies wat je zoekt.

Tijdens jouw UX design stage houd je je bezig met het ontwerpen van een aangename, betekenisvolle gebruikservaring. Dit kan zowel voor de websites als voor onze apps gelden. Jij weet precies wat de bezoeker of gebruiker wil zien en weet hem of haar een plezier te doen met jouw design. Ook kun jij je goed aanpassen aan de stijlgids van DTT, waardoor het een mooi totaalplaatje wordt. Bezoekers van de website zullen de volgende keer meteen herkenbaarheid terugzien aan de pagina’s en dat is allemaal te danken aan het design. Naast dat een ontwerp een mooi plaatje om te zien is, pas jij het ook zo dusdanig aan dat het gebruiksvriendelijk en bruikbaar is. Dit geeft een herkenbare en betrouwbare indruk op je bezoekers en gebruikers, zij zullen jouw design al snel als prettig en gemakkelijk ervaren.

Bij een UX design stage komt meer kijken dan alleen een mooie tekening, maar dat houd jou als leergierige student natuurlijk niet op afstand. Je taken kunnen er als volgt uit gaan zien:

 • je analyseert gebruikservaringen, door het opzetten en uitvoeren van tests; 
 • je stelt verbeteringsplannen op;
 • je draagt actief bij aan conversie-optimalisatie en het genereren van leads;
 • je laat developers en visual designers aanpassingen doen op basis van jouw bevindingen;
 • je werkt voorstellen uit in prototypes en wireframes.

Je stage bij DTT is een periode waarin jij je verder kunt ontwikkelen in je talenten en vaardigheden. Hier krijg je alle vrijheid maar ook alle begeleiding die je nodig hebt. Naast het visualiseren van app concepten en ontwerpen van websites mag je bij DTT in je creativiteit helemaal losgaan. Jouw aandeel telt net zo goed mee als dat van een ander en je hoort bij het team. Je werkt tijdens je stage met verschillende developers en projectmanagers om samen mooie resultaten te halen. Alles wat je maakt tijdens je stage wordt dan ook echt gebruikt, waardoor je dus tot in de kleinste details leert te werken. Na je stage weet je precies wat het inhoud om als UX designer te werken. Om bij DTT UX designer te worden:

 • heb je oog voor detail en ben je creatief ingesteld;
 • werk je resultaatgericht;
 • ben je flexibel en stressbestendig;
 • kun je goed met deadlines overweg;
 • heb je een proactieve houding en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • ben je een enthousiaste teamplayer.

Op ons ruime en lichte kantoor in het hartje van Amsterdam komt inspiratie van alle kanten uit naar je toe. Je werkt in een omgeving van gedreven en gepassioneerde teamleden, ieder met een eigen passende functie. Je werkt niet in een hokje, maar in een open en ruim kantoor. Hierdoor krijg je van alle afdelingen wat mee. Dan leer je pas echt goed wat het inhoud om samen met anderen, en voor een opdrachtgever te werken. Je maakt bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuwe applicatie van begin tot eind mee. Jij bent hierin een belangrijke schakel: je geeft het ontwerp en uitgewerkte stukken van de developers vorm en geeft de online marketingafdeling stof om mee te nemen in het marketingplan.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Na je UX designer stage bij DTT in Amsterdam

 

Als je klaar bent met je opleiding wordt het tijd om een baan te zoeken. In de tussentijd heb jij bij DTT laten zien wat je in huis hebt en heb je misschien al een belangrijke plaats in ons team verovert. Dan willen wij jou natuurlijk niet zomaar kwijt! Wanneer je namelijk goed gepresteerd hebt bieden wij jou een (bij)baan aan. Wil je weten wat andere stagiaires, van wie het grootste gedeelte nog steeds bij ons werkt, van hun stageperiode vonden? Lees dan wat zij te zeggen hebben over hun stage ervaringen bij DTT! 

Is deze stage op je lijf geschreven? Stuur jouw motivatie dan naar hr@d-tt.nl of bekijk onze UX designer stage vacature. Niet precies wat je zoekt? We hebben ook nog een UI designer stage vrij! 

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

 • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
 • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
 • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.