Muziekschool app ontwikkeld: Aslan

5.08.2016

Muziekschool app ontwikkeld: Aslan

Muziek is leuk, dat weten we allemaal. Daarom zou de les ook leuk moeten zijn. Kortom: niet als een verplichting voelen. Eerder als een verrijking. Aslan vult de verrijking in met deze app. De Aslan muziekschool app biedt de oplossing op een tweetal vraagstukken. 1: hoe zorgen we ervoor dat studenten zich buiten school om ook met muziek bezig zijn? En 2: hoe leren we hen zich muzikaal te presenteren aan een groep? 

Wijze lessen

Het Aslan Muziekcentrum is dé plek voor muzikaal talent om zich te ontwikkelen. De Aslan muziekschool app draagt, uiteraard, ook bij aan de ontwikkeling van dit project. De app moet straks een onderdeel gaan vormen van het lespakket op middelbare scholen. Deze applicatie heeft als doel de interactie tussen leerlingen te bevorderen. Een voorbeeld? Gebruikers kunnen elkaars video's uploaden en die van elkaar beoordelen. Spannend! Maar zeker ook een goede oefening. And afer all: practice makes perfect! 

Muziekapp ontwikkelen

Bij DTT zien we een toename in de vraag naar muziekapps. Dat is ook niet zo gek, door middel van een muziekapp kunnen we 'de jeugd van tegenwoordig' op een voor hen geschikte manier bereiken. Of te wel: zo raken we de juiste noot. Een ander recent voorbeeld van een muziekapp is Listen en Play waar gebruikers leren spelen op basis van het gehoor. 

Meer nieuws uit de DTT stal 

DTT vult haar zomervakantie met de ontwikkeling van vele prachtprojecten. 
Waaronder de Hoes geocaching gameAslan muziekschool appiProvèn e-Health app en de Fruitbuit app voor het RIVM. 

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.