GPS app oplossing voor gemeente Amsterdam

21.10.2016

GPS app oplossing voor gemeente Amsterdam

Als gevestigde op de Sint Nicolaasstraat kunnen wij het volgende met zekerheid melden: de Amsterdamse binnenstad is druk. Dat valt de gemeente ook op. Evenals zaken zoals overlast en oproer. Om de leefbaarheid van de stad te verbeteren heeft de gemeente het jaarlijkse programma: Stad in Balans. Een breed ingezet project om experimenten door inwoners en belanghebbende te stimuleren en te sponsoren. 

Amsterdam discovery challenge

Als Amsterdamse app ontwikkelaar voelde wij ons geroepen ook een initatief in te dienen. Een mobiele oplossing om de toeristendruk vanuit het centrum beter te verspreiden: de Amsterdam discovery challenge. Wij zien een Amsterdam GPS applicatie voor ons. Een app die toeristen via verschillende routes langs Amsterdamse bezienswaardigheden navigeert. De gebruiker krijgt enkel toegang tot informatie of een challenge wanneer hij/zij zich binnen een straal van maximaal 50 meter van de GPS pin op de kaart bevindt. In de app zijn informatiepunten geïnstalleerd. De gebruiker ziet een plattegrond met de hoogtepunten van onze prachtige hoofdstad. Omdat een beetje uitdaging niet mag ontbreken, bevat de app naast informatie ook challenges. De informatie en challenges worden gepresenteerd in de vorm van een video, audiofile, quiz of een game. 

And guess what? De gemeente deelt ons enthousiasme en subsidieert ons initiatief als onderdeel van de Stad in Balans campagne! 

Geocaching app oplossing 

Het principe van ons initatief heet Geocaching. Komt deze term je bekend voor? Dat is goed mogelijk. Zo ontwikkelden wij eerder de Hoes Geocaching game. Een game voor kersverse studenten om hun studentenstad te leren kennen. Het succes van deze game heeft ons geïnspireerd deel te nemen aan de Stad in Balans pitch. Wij melden ons snel met de ins- and outs van dit project.

Nu al meer weten? Bekijk deze pagina en lees meer. 

Meer blogs