DTT op BNR radio: betaalde apps versus abonnementen

14.08.2018

DTT op BNR radio: betaalde apps versus abonnementen

Opnieuw sprak BNR nieuwsradio met onze directeur-eigenaar Jeffrey van Dijk over zijn visie op ontwikkelingen in de app industrie.

Luister hier naar het interview: radiofragment.

Apple zet in op het aanbieden van abonnementen

Apple zou vorig jaar op een besloten bijeenkomst met een groep app ontwikkelaars hebben gesproken over het stimuleren van verdienmodellen op basis van abonnementen. Dit nieuws bracht thisisinsider.com eerder deze week naar buiten. Nieuwsradio BNR vroeg onze directeur-eigenaar Jeffrey van Dijk naar zijn visie op de ontwikkeling van app abonnementen.

Dit is niet de eerste keer dat Jeffrey van Dijk op de radio te horen is. BNR vroeg hem eerder al naar zijn visie op apps en games die geschikt zijn voor ouderen en de regelgeving van Google.

Eenmalige inkomsten vs. duurzaam verdienmodel

Volgens Jeffrey is de verschuiving van betaalde apps naar gratis apps met abonnementen zeer duidelijk te zien in de app stores: “In de top 100 apps met de hoogst behaalde omzet is nog maar één app terug te vinden waar daadwerkelijk up front voor wordt betaald door de gebruikers. Alle andere 99 apps zijn dus allemaal apps die gratis zijn te downloaden en waarin gebruikers vervolgens worden verleid om een abonnement af te nemen of een in-app purchase te doen om een extra feature te unlocken.”

BNR vroeg Jeffrey van Dijk of hij een omslag merkt in het koopgedrag van app gebruikers. “Ja daar zien wij een 100% omslag in, maar het is een hele wetenschap om de gebruiker te verleiden een aankoop te doen. En dat verleiden begint met het aanbieden van een gratis app, een app die voor een gebruiker er zo uit ziet dat hij of zij denkt: ‘héy, dat heb ik nodig en wil ik gebruiken.’ (…) Als iemand eenmaal in zo’n app zit, is een goed aandeel van de gebruikers bereid om een maandelijks bedrag te betalen voor waardevolle extra functionaliteiten. Kijk bijvoorbeeld naar het succesvolle model van Tinder.”

Benieuwd naar het complete interview? Het radiofragment is te beluisteren op de website van BNR.

Lees hier meer over de door DTT ontwikkelde KNHS Dressuurproeven app, benoemd tijdens het interview en welke een nummer één positie top betaald bemachtigde in de app store.

Meer blogs

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.