Panorama Nederland overzicht
Oplevering: 2018, kwartaal 4

Panorama Nederland is een toekomstperspectief van hoe Nederland er uit zal gaan zien. Het toont hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor verbeteringen in de toekomst.

Een levensechte Panorama Nederland is de komende paar maanden op diverse locaties te zien. De data en locaties zullen op de website van Panorama Nederland bekend worden gemaakt. Het fysieke panorama is een 360 graden constructie op ooghoogte, waarbij de bezoeker zelf een blik kan werpen op een schoner, hechter en rijker Nederland. 

Panorama Nederland is een initiatief van het College van Rijksadviseurs. Gebruikers van de app kunnen de ruimtelijke verbeelding van het toekomstperspectief van Nederland op hun eigen telefoon bekijken. Daarbij kan er geluisterd worden naar verschillende Rijksadviseurs die uitleg geven over het panorama en de verschillende thema's.

De applicatie bevat een AR camera die QR codes kan herkennen. Wanneer een gebruiker bij de levensechte Panorama Nederland een thema ziet waar hij/zij meer informatie over wilt weten, kan de QR code worden gescand. Op het moment dat een QR code wordt herkend door de AR camera wordt er een ruimtelijk audio bestand afgespeeld. Dit houdt in dat het volume van de audio bepaald wordt door de afstand van de gebruiker/telefoon ten opzichte van de QR code die is gescand.

Benieuwd naar hoe Nederland er in de toekomst uit zal gaan zien? Download de app dan nu op iOS of Android.

Panorama Nederland beschrijving

Functionaliteiten

Alle succesverhalen omtrent Panorama Nederland:

DTT blog: Nu live: de Panorama Nederland app
De Architect: Panorama Nederland: uitdaging aan ontwerpers

 

Meer oplossingen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.