App voor gezondheidszorg laten maken

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Gezondheidszorg apps van DTT aan de medische frontlinie

 

DTT zet jouw app idee om in een creatieve oplossing middels een digitale strategie, user interface, screen designs, etc. Van esthetiek tot navigatie; DTT denkt na over elk aspect omtrent de verwachtingen van de app gebruiker. Memorabele designs, de user experience en -interaction, moeten er uiteindelijk voor zorgen dat we het gedrag van de gebruiker beïnvloeden. Laten ze de app liggen? Of pakken ze de app keer op keer weer op? En waarom? Soms zijn het complexe vraagstukken die we tegenkomen, welke we standaard vertalen in simpele oplossingen om de doelen van de klant te realiseren.

Met een gezondheidszorg app komen twee werelden bij elkaar; die van de medische wereld en die van app ontwikkeling. Resultaat is dat een deel van de zorg letterlijk in de handen belandt van de eindgebruiker van de app. Dat geeft verantwoordelijkheid. Een gezondheidszorg applicatie is nou eenmaal niet hetzelfde als een app waarmee je je boodschappenlijstje bij kan houden.

Gezondheidszorg apps kunnen ‘medische hulpmiddelen’ zijn. Anders gezegd; ze kunnen een gevaar vormen bij verkeerd gebruik. Denk aan een injectienaald of een steunhart - deze hulpmiddelen moeten voldoen aan regels en worden getest. Wanneer een app als ‘medische hulpmiddel’ wordt geclassificeerd, heeft het ook een CE-keurmerk nodig als bewijs dat het voldoet aan de regels. Regels, die risico’s beperken tijdens het ontwerpen, fabriceren en toepassen van apparaten en software. Zonder het CE-keurmerk mag een app bedoeld voor de gezondheidszorg, niet op de markt worden gebracht. Zodoende worden patiënten en gebruikers beschermt.

Daarnaast zijn er legio apps die niet hoeven te voldoen aan het CE-keurmerk. Dit zijn apps die de consument op een één of andere manier ondersteunen in hun gezondheid, maar geen gevaar opleveren bij verkeerd gebruik. Deze categorie vormt de overgrote meerderheid van het aanbod aan zorg apps die je in de app stores tegenkomt.

Met een lange geschiedenis in het bouwen van zorg apps die het leven van de gebruiker vergemakkelijken of verzachten, vind je DTT vooral aan de medische frontlinie van de tweede categorie. Waarom we dit soort apps graag maken? Bij DTT krijgen we genoegdoening wanneer we een positief effect bewerkstelligen op het leven van anderen. Lees maar eens een review van de Doula Bevallingscoach app.

“This is a great app! I used this app on the way to the hospital with my second child and it was incredible soothing and helpful. The moment I got to the hospital and turned this app of, talked to nurses- my labor became panicked. I bought the app for use in my third labor and plan to keep it running so that I don’t lose focus.” - SmokinStiletto, 26 augustus 2016.

Trots is DTT ook op de RIVM tekenbeet voorlichtingsapp, ontwikkeld om mensen te informeren over het teek spinnetje en de Ziekte van Lyme dat het bij zich kan dragen. De app geeft niet alleen informatie, maar voorziet ook van intel over wanneer de taken in de bossen in grote getale actief kunnen zijn.

Een ander project ondersteund patiënten met de ziekte van Parkinson al enige jaren in het soepel houden van de spieren. Genaamd EFOX Parkingson's oefeningen app, helpt het patiënten om dagelijks lichaamsbewegingen te doen welke een positief effect hebben op het op peil houden van de mobiliteit.

We zouden nog uren kunnen doorpraten over onze apps en ervaringen tijdens het ontwikkelen van gezondheidszorg apps. Kennis en ervaring die van toepassing is op jouw app idee, delen we graag tijdens een persoonlijk gesprek. Meer weten over DTT of haar gezondheidszorg apps voordat je contact opneemt? Bekijk dan eens ons portfolio of lees het artikel Apps voor de Zorg - 10 voorbeelden.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Gezondheidszorg app ontwikkeling bij DTT

 

Jouw partner in het maken van een gezondheidszorg app vind je in DTT. Hier staat de koffie voor je klaar om jouw vragen, ideeën en wensen te bespreken. We geven helderheid over jouw opties en bieden inzicht in de kosten van de gezondheids aap. Wordt het een bescheiden app? Een app met veel functionaliteiten? Hoeveel tijd gaat het maken van de app innemen? Het eerste vrijblijvende gesprek geeft antwoord op de meeste van je vragen.

Dus, wil je meer weten over het maken van een gezondheidszorg app via DTT? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Weet je nog niet zeker of je met ons in zee wil gaan? Bekijk dan eens ons portfolio. Hier zie je en op de referentiepagina lees je waarom men voor DTT kiest; vanwege de kwaliteit en het design van de apps. Een gezondheidszorg app maken doe je bij DTT.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.