App voor zorgsector ontwikkelen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Waarom een zorgsector app maken?

Docters zullen nooit vervangen worden, maar in tegenstelling tot 10 jaar geleden - en zeker 50 jaar geleden - hebben zorgprofessionals veel meer technologie voor handen om hun vak beter uit te voeren. Ook hebben ze tegenwoordig veel meer informatie tot hun beschikking, afkomstig vanuit verschillende bronnen… En misschien binnenkort ook wel vanuit jouw zorg app?

Maar een zoveelste verandering op de werkvloer van een verpleeghuis, woonzorgcentrum of een ziekenhuis, wordt niet altijd geapprecieerd. Weerstand bieden bij ‘iets nieuws’ is menseigen. Voor laagdrempelige consumenten elektronica zoals smartphones en tablets geldt dit echter al lang niet meer. Als men thuis gewend is om iets te gebruiken, dan zeker ook op de werkvloer.

Ondersteuning in de vorm van een zorg app leidt bijvoorbeeld tot tijdsbesparing. Tijd, die zorgverleners kunnen omzetten in meer aandacht voor cliënten. Zorgkosten kunnen er ook mee worden gedrukt. Voorlichting via een app geeft gebruikers waarborg en een zorg preventie app neemt op zijn minst een ongemakkelijk gevoel bij de gebruiker weg. Er zijn voordelen te over, ook voor in de thuiszorg, jeugdzorg, ouderenzorg, mantelzorg, wijkzorg, revalidatie, kraamzorg, geboortezorg en noem maar op.

Om jou een indruk te geven welke voordelen gebruikers halen uit zorgsector apps, benoemen we er een aantal. Beter nog, we laten de gebruikers zelf aan het woord. Want gebruikers zijn experts als het gaat om het profiteren van de voordelen van zorg apps. Met dank aan hun reviews in Apple’s App Store en Google’s Play store.

Neem de Doula Bevallingscoach app. De app zorgt voor een beetje rust en/of kalmte tijdens een bevalling; onder andere via serene muziek en een evenwichtige stem van een bevallingscoach. Twee gebruikers aan het woord:

De hulp bij het puffen heeft mij goed door de eerste fase van de bevalling heen geholpen. Daarnaast prettig dat de statistieken bijgehouden worden, zodat je weet wanneer het tijd is om de verloskundige te bellen. - Marijke de Vlaming, 8 september 2016

Fantastische ondersteuning. De hele bevalling aan gehad. Het heeft me zo goed geholpen ook te ontspannen. - Joeri Goedhart, 29 september 2016

De RIVM Tekenbeet voorlichtings-app is ook zo’n zorgsector applicatie die is ontwikkeld om er optimaal voordeel uit te halen. Misschien is de app daarom zo populair? De app informeert recreanten en andere gebruikers over de teek (spinnetje) dat zich maar al te graag wil voeden met menselijk bloed. Hiermee kan het de Ziekte van Lyme overdragen. Twee gebruikers geven enkele voordelen van deze zorg app.

Broodnodig! Deze app helpt en is nodig. Ziekte van Lyme wordt nog steeds sterk onderkent. Volksziekte van de toekomst? I don't hope so! - Sjuk Fransbergen, 12 juni 2016

Wat een duidelijke app! Handig nu de kans op een tekenbeet in Nederland fors is toegenomen. En fijn dat in stappen aangegeven wordt hoe je een teek herkent, waar je op moet letten en hoe te handelen. - Fam Huisman, 16 april 2014

Meer voordelen achterhalen? Bekijk dan eens het artikel Apps voor de Zorg - 10 voorbeelden. Het artikel gaat in op de apps die DTT heeft vervaardigd. Zoek jij iets soortgelijks, neem dan contact met ons op. Een app voor in de zorgsector laat je maken door DTT.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

App ontwikkeling voor de zorgsector bij DTT

Waarom zouden smartphone eigenaren jouw zorg app gaan gebruiken? Wat voegt de applicatie toe aan het leven van een patiënt of aan een zorgverlener? We horen graag jouw ideeën hierover en geven eventueel een nieuw inzicht als dat nodig is. DTT is een meedenkende partner die via openheid en transparantie tijdens oriënterende gesprekken, maar ook gedurende het app ontwikkelprocess, streeft naar het best mogelijke resultaat. Eerlijkheid speelt hierin ook een rol, want als we denken dat jouw app idee aanpassingen nodig heeft, moet dat natuurlijk gewoon gezegd kunnen worden. Flexibiliteit van onze kant, zorgt tevens voor keuzevrijheid en uiteindelijk voor tevredenheid van jouw kant.

Dus, wil je meer informatie over het maken van een app voor in de zorgsector? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een app maken voor in de zorgsector doe je bij DTT.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.