time
ma t/m vr, 9:00 - 18:00
flag-nl
NL dropdown-red
flag-nl Nederlands
email phone
search
RESULTATEN
TOON ALLES
POPULAIRSTE ZOEKTERMEN

Apps voor in de zorg - 17 voorbeelden

Leestijd ca. 8 min.

Deel dit artikel

share-linkedin share-email share-whatsapp
Apps voor in de zorg - 17 voorbeelden

Er is altijd een manier om het leven te verbeteren, vooral in de zorg. In de wereld van apps draait het niet enkel om technologie, maar ook om mensen. Dan praten we over plezier, gemak en eigenlijk het leven van de mens in het algemeen. Technologie heeft zijn weg gevonden in de zorg. De gezondheidszorg wordt steeds meer ondersteund en verbeterd met digitale toepassingen, dit wordt ook wel eHealth genoemd. Ehealth is inmiddels een onmisbaar hulpmiddel in de zorg en het welzijn van patiënten. Een zorg app maak je voor elkaar.

Wat zijn de meest gebruikte type apps in de zorg?

Apps leveren op de volgende 3 punten een bijdrage aan de zorg: 

  1. Voorlichting 
  2. Communicatie
  3. E-learning 

17 voorbeelden zorg apps

Onderstaand delen we graag enkele voorbeelden van zorg apps uit het portfolio van DTT, deze voorbeelden variëren qua opzet en doelstellingen. Elke oplossing kent namelijk haar eigen specifieke probleemstelling. We gaan graag met je rond de tafel om jouw doelstellingen en ideeën te bespreken. We luisteren naar jouw wensen,we vertellen je graag meer over onze ervaring en verschaffen je graag van nieuwe inzichten en adviezen. Met onze expertise op het gebied van het ontwikkelen van apps kunnen we je snel verschaffen van inzicht in de mogelijkheden, komen we samen op een idee voor een zorg app en gaan wij direct aan de slag om de zorg app te realiseren. Als voorproefje delen wij onderstaand maar liefst 17 ontwikkelde iOS- en Android- apps waarbij de zorgsector centraal staat.

Ziekenhuisbedchecker

De ziekenhuisbedchecker is een spoedopdracht vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake de coronacrisis. De ziekenhuisbedchecker maakt de Nederlandse zorgcapaciteit inzichtelijk door een overzicht te tonen van beschikbare ziekenhuisbedden, verpleeghuisbedden en van de spoedeisende hulp. De ziekenhuisbedchecker is opgezet als Progressive Web App (PWA). Hierdoor presteert de oplossing goed op zowel mobiele apparaten als op laptops en desktops én is de oplossing beschikbaar voor iedere zorgverlener. De ziekenhuisbedchecker moest met spoed worden ontwikkeld, maar dit is DTT goed afgegaan. Lees hier de referentie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bekijk hier de ziekenhuisbedchecker PWA.

ziekenhuisbedchecker example image

Erasmus MC Clinical Challenge

De Erasmus MC Clinical Challenge stelt geneeskunde studenten in staat om te oefenen op lichamelijke onderzoeken. In elke casus worden de kennis en kunde van de studenten beproefd middels multiple choice vragen en videomateriaal. Aan het eind van elke casus wordt een score berekend die de student kan vergelijken met zijn/haar eerder behaalde scores en die van medestudenten. De oplossing is in nauwe samenwerking met het Erasmus MC tot stand gekomen.

Kuraray Noritake rating app

Kuraray Noritake maakt high-end tandheelkundige producten en voor Kuraray Noritake ontwikkelde DTT de Kuraray Noritake app. De app is speciaal ontwikkelt voor gebruik op beurzen en is een gegevensverzameling tool om de ervaren kwaliteit van producten te achterhalen. Het verzamelen van gegevens geschiedt binnen een offline omgeving. Door middel van een synchronisatiesysteem worden alle ratings & reviews geupload op de webshop. De ontwikkeling van de Kuraray Noritake app had een strakke deadline. Benieuwd naar hoe dit DTT is afgegaan? Lees dan de referentie van Kuraray Noritake.

RIVM Tekenbeet app

Teken, velen van ons krijgen een onprettig gevoel bij de gedachte aan die spinachtige bloedzuigers. Het zijn niet alleen vervelende ‘plakkers’, maar ze kunnen ook nog eens een ziekte overbrengen die je lichaam langdurig ernstig kan aantasten; de ziekte van Lyme. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft DTT gevraagd een app te ontwikkelen die mensen bewust maakt over het bestaan van de teek en de gevolgen van een tekenbeet. De app helpt je bij het herkennen van een teek en bevat instructies en tips om de teek te verwijderen. Een goed voorbereid mens telt tenslotte voor twee. Gebruikers van de RIVM Tekenbeet app recreëren tegenwoordig zorgelozer door het bos.

Download de Tekenbeet app op Android of iOS.

tekenbeet app example image

iProvèn eHealth app

Masena Invest produceert over de hele wereld hoogwaardige medische producten. In samenwerking met DTT brachten ze de iProvèn eHealth app op de markt die fungeert als gebruiksvriendelijke dataverzamelaar voor hun producten; een thermometer en een bloeddrukmeter. Deze apparaten staan via Bluetooth in verbinding met de app en een onafhankelijk patiënten monitoringssysteem. Het doel; de zorg aanzienlijk verbeteren, onder andere door informatie van patiënten beschikbaar te maken op een makkelijke en overzichtelijke wijze aan hun artsen.

EFOX Parkinson app

Patiënten met de ziekte van Parkinson kunnen steeds meer last krijgen van stoornissen in het bewegingsapparaat. Soms kan zelfs een glimlach lastig zijn om te geven. EFOX Parkinson's oefeningen app helpt patiënten om dagelijks lichaamsbewegingen te doen die een positief effect hebben op het op peil houden van de mobiliteit (zo lang het kan). De app bevat video’s met oefeningen, bewegingsadviezen en instructies voor dagelijks gebruik in huis. Ook helpt de metronoomfunctie bij de oefeningen en andere ritmische bewegingen.

RIVM Respondent Driven Sampling

Voorkomen is beter dan genezen en het voorkomen begint bij goed onderzoek. Het RIVM RDS Software helpt de onderzoekers van het RIVM en haar onderzoekspartners bij het bereiken van moeilijk benaderbare doelgroepen en bij het bestuderen van sociale netwerken. Deze vragenlijst software is specifiek bedoeld voor Respondent-driven sampling (RDS) onderzoek, waarbij individuen worden gevraagd om een online vragenlijst in te vullen en vervolgens een aantal uitnodigingen voor dezelfde vragenlijst door te sturen naar hun contactpersonen. Met de resultaten kan er bijvoorbeeld een inschatting gemaakt worden hoe vaak bepaalde risicofactoren, risicogedrag of ziektes voorkomen in een doelgroep

Breathbalanz

Een goede ademhaling brengt je leven in balans, zowel fysiek als mentaal. Met de BreathBalanz methode leer je hoe je je adempatroon kan verbeteren, want met een gebalanceerde ademhaling ga je beter slapen, krijg je meer energie en verhoog je zo je weerstand. De BreathBalanz methode is een 80-daags trainingsprogramma waarbij je werkt naar een gezonde ademhaling. Elke week wordt de ademhaling gemeten en geregistreerd in de app middels een Bluetooth sensor. Hierdoor kan je de vooruitgang zien én voelen. 

 

breathbalanz example

St. Jude Medical app

Wat houdt artsen scherp? Een medische kennisquiz, genaamd de St. Jude Medical voorlichtingsgame! Door middel van tekst, afbeeldingen en video's worden medische vraagstukken voorgelegd aan artsen. De arts moet in diverse casussen beslissen of de patiënt een behandeling nodig heeft of niet. De game app werd speciaal gemaakt voor de EuroPCR beurs in Parijs waar de scores van de specialisten op een groot scherm afgebeeld werden.

Doula Bevallingscoach app

Een doula is een ervaren vrouw (of man) die tijdens bevallingen ondersteuning aan cliënten biedt. Je hebt er velen, in menselijke vorm, maar nu ook in een app vorm; de Doula Bevallingscoach. Een warme stem van verloskundige Marijke en rustige muziek, begeleidt de aanstaande moeder door de bevalling heen. Zodoende wordt er rust gecreëerd tijdens weeën. De app is verkrijgbaar in acht talen en vele gebruikers hebben hun waardering over de app uitgesproken. De verloskundigen van het Geboortecentrum Amsterdam, bevelen de app aan én de app staat in de top 5 van nationale zwangerschapsapps.

Download de Doula app op Android of iOS.

doula

Middin

Hoe geef je seksuele voorlichting aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking? Een laagdrempelige en effectieve manier is de Middin Seksuele Voorlichtingsapp. Elk onderwerp komt aan bod; van spiraaltjes tot aan de rechten en plichten van een aanstaande vader. Ook hoeft de pil nooit meer vergeten worden, door middel van push notificaties. En het condoomspel? Die zorgt voor de nodige funfactor.

JellinekMinnesota

De JellinekMinnesota app wordt ingezet om oud-deelnemers van de Minnesotabehandeling met elkaar te verbinden, zo kunnen zij elkaar aanmoedigen wanneer dit nodig is. De Minnesotabehandeling helpt mannen en vrouwen in Nederland om te stoppen met een alcohol-, drugs- en gokverslaving. Oud-deelnemers kunnen met de app een buddy vinden om mee te praten wanneer zij daar behoefte aan hebben en zij kunnen status-updates met elkaar delen.

Fruitbuit

In samenwerking met opdrachtgever RIVM heeft DTT de Fruitbuit app ontwikkeld. Snelheid en gebruiksgemak stonden centraal in het ontwikkelen van de oplossing. De app is gemaakt om de fruitconsumptie onder medewerkers te laten toenemen. Medewerkers van het RIVM geven via de app een dag van te voren aan welk vers fruit zij voor de volgende dag willen bestellen. Ook kunnen ze aangeven waar ze dit willen laten afleveren. Alle fruit aankopen gaan van het tegoed af wat de medewerkers krijgen. Als dit tegoed op is kunnen ze gemakkelijk via iDeal hun tegoed opwaarderen.

Kantinescan

Een gezond aanbod stimuleert gezonde keuzes. De Kantinescan van het Voedingscentrum helpt organisaties om hun schoolkantines, sport kantines en bedrijfsrestaurants gezonder in te richten. Met behulp van een scan, welke bestaat uit vragenlijsten, het invoeren van foto’s en het noteren van de producten in de foto’s, krijgt je een beoordeling in de vorm van een score rapport. Binnen dit rapport kan je lezen hoe gezond het kantineaanbod is en waar er nog verbetering valt te behalen. Indien de kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum ontvang je een beoordeling inclusief een medaille van brons, zilver, goud of ideaal. Vervolgens kan je een verzoek voor een certificaat indienen en ontvangt je deze na een controle van de ingevoerde gegevens door het Voedingscentrum. Lees hier de positieve referentie van het Voedingscentrum.

kantinescan example

Welzorg Pechhulp app

Voor Welzorg maakte DTT de Welzorg Pechhulp app. Met deze app kunnen mensen op leeftijd - die via hun scootmobiel nog volop genieten van het leven - hulp inroepen mocht het apparaat een mankement hebben. Voor een generatie die niet altijd gewend is om met smartphones overweg te gaan, is het gebruiksgemak extra simpel gehouden. Dat is geruststellend, want nu weten we zeker dat ouderen die de app gebruiken, altijd geholpen kunnen worden.

Hoes

Let’s talk about sex. Beter nog, laten we er een game van maken. De Hoes geocaching game heeft als doel om jongeren te laten nadenken over veilige seks. Want, al die wisselende contacten van eerstejaars studenten - tijdens de introductieweken bijvoorbeeld - vergroten het risico op SOA-ellende. Via een speurtocht en quests moeten de spelers de SOA-ellende zien te voorkomen. Voorlichting, dat moet wel leuk blijven hè?

Jouw zorg app

Wil jij ook een iOS app of een Android app voor de zorg maken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we alle vragen rondom jouw zorg app idee. Laten we samen de zorg verbeteren, met onze expertise en jouw zorg app.

Lees meer artikelen van DTT

Bekijk alles arrow-right
digital-result
digital-result

Overleg met onze digitale experts Overleg met onze digitale experts

Bel 020 331 5848
icon-close

Offerte aanvragen

Heb je een goed idee of concrete plannen voor het ontwikkelen van een app, game of web oplossing? Vul dan het formulier in voor een vrijblijvende offerte of kostenindicatie. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van ons.

Naam is verplicht.
Naam is verplicht.
Ongeldig e-mailadres.
Ongeldig e-mailadres.
optioneel
Ongeldig telefoonnummer.
Ongeldig telefoonnummer.
optioneel
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier.
Probeer het later nog eens of bel ons: 020 331 5848.
Naam is verplicht.
Naam is verplicht.
Ongeldig e-mailadres.
Ongeldig e-mailadres.
optioneel
Ongeldig telefoonnummer.
Ongeldig telefoonnummer.
optioneel

Gesprek aanvragen

Kennismaken met de specialisten van DTT? Je bent meer dan welkom bij ons op kantoor om vrijblijvend je idee te bespreken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam is verplicht.
Naam is verplicht.
Ongeldig e-mailadres.
Ongeldig e-mailadres.
optioneel
Ongeldig telefoonnummer.
Ongeldig telefoonnummer.
optioneel
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier.
Probeer het later nog eens of bel ons: 020 331 5848.
Naam is verplicht.
Naam is verplicht.
Ongeldig e-mailadres.
Ongeldig e-mailadres.
optioneel
Ongeldig telefoonnummer.
Ongeldig telefoonnummer.
optioneel
icon-close
thank you

Bedankt

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Spoed? Bel ons op 020 331 5848

linkedin Volg ons op LinkedIn
thank you

Bedankt

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Spoed? Bel ons op 020 331 5848

linkedin Volg ons op LinkedIn

Lees meer artikelen van DTT

Bekijk alles arrow-right
icon-toast