Overheid app ontwikkelen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Voordelen overheid app ontwikkelen door DTT:

 

Een app is een gewild en modern communicatiemiddel. Met apps kun je jouw doelgroep op een innovatieve manier bereiken en hen laten overgaan tot actie. Dat wil jij als overheidsinstantie toch ook? Of je nu een moreel of ethische doelstelling hebt of iets van de gewone burger wil weten, alles kan met een app. Denk aan een app voor een enquête, een app voor een afspraak, een app als voorlichting. Name and and we can make it!

We hebben al twee overheid apps leven in geblazen de afgelopen jaren. Deze apps lichten we graag toe om je een goed beeld te geven wat er mogelijk is voor overheid apps. 

RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp

Dit is een prachtig voorbeeld van een app met een doel. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wil graag bewustzijn creëren over de ziekte van Lymfe. De meeste mensen zijn niet goed op de hoogte van de gevaren van deze ziekte. Terwijl de gevaren aanzienlijk zijn! De Tekenbeet app is gratis te downloaden en voorzien van vele relevante functies. Omdat voorkomen beter is dan genezen, richt de app zich grotendeels op preventie. Denk hierbij aan informatie en zelfs een tekenradar. Met deze radar wordt de gebruiker ingelicht wanneer hij rekening moet houden met de risico’s van tekenbeestjes. Zo zijn er in sommige seizoenen meer teken actief dan in andere seizoenen. Dat is goed om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld veel wandelt in bosgebieden. Uiteraard wordt de gebruiker ook ondersteund wanneer hij wel gebeten is. Lees alles over Tekenbeet. 

Fruitbuit app

Een ander, heel recent, pilotproject voor de overheid is genaamd Fruitbuit. De eerste werknaam was FruitTinder. Snap je dan al waar we heen willen met dit project? Gebruikers kunnen swipen om zo aan te geven welk fruit zij willen bestellen voor de volgende werkdag. Bijvoorbeeld een appeltje voor de dorst of de kers op de taart. In Fruitbuit wordt betaald met iDeal. Elke nieuwe gebruiker krijgt een 2,50 euro tegoed wanneer de app geïnstalleerd wordt. Daarna kun je je tegoed opladen. Met het tegoed kun je fruit voor de volgende werkdag laten bezorgen op jouw werkadres. Zo wil RIVM haar medewerkers stimuleren hun gezonde eetgewoonten verder te ontwikkelen. 

Over jouw idee voor een overheid app, praten we graag face to face. Dan kunnen we gelijk inhaken op jouw doel en doelgroep. Neem vooral contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bekijk ook onze referenties voor tevreden klanten die je voorgingen. 

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Waarom als overheid een app laten maken?

 

Interactie tussen overheid en burgers is vandaag de dag erg belangrijk, het laten maken van een app kan hierbij een belangrijke rol spelen. Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken waarbij overheid en semi-overheid instanties gebruik maken van apps. Apps zijn in staat de afstand tot de burger te verkleinen en de betrokkenheid van de burger te vergroten.

DTT heeft reeds ervaring in het samenwerken met de overheid. Een nog niet genoemd voorbeeld hiervan is de ‘VWS iStrategie app’ voor het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn. De app, die zowel voor iPhone als de iPad is ontwikkeld, dient voor het enthousiasmeren van zowel medewerkers, topambtenaren als andere geïnteresseerden.

Een sterk portfolio met ruim 35 referenties in de meest uiteenlopende branches zorgt er voor dat wij binnen DTT altijd raad weten met jouw app ideeën. DTT denkt graag met jou mee bij de uitvoering van de app en voorziet je van professioneel advies. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen over het laten ontwikkelen van jouw overheid app.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.