Gezondheidsapp laten maken

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

De gezondheidsapps van DTT

 

In de laatste jaren is er een enorme opkomst van gezondheidsapps. Dat zijn onder andere mobiele applicaties die informatie geven of waarin gebruikers zelf gegevens invoeren. Ingevoerde data wordt opgeslagen en kan van pas komen tijdens het stellen van een diagnose door een specialist in de zorg. Nu bijna iedereen een smartphone op zak heeft, is de markt voor gezondheidsapps enorm gegroeid. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n honderdduizend apps beschikbaar en dat aantal groeit nog iedere dag. De meeste apps zijn gratis of voor een klein bedrag te downloaden in de standaard app-stores. Ze zijn dus voor iedereen toegankelijk. Ook het DTT team heeft zijn bijdrage geleverd aan de gezondheid van de bevolking door de ontwikkeling van verschillende gezondheidsapps. Wij zijn continu bezig met innovatieve zorgoplossingen; zo waren wij ook van de partij op het Mobile Healthcare congres. In opdracht van een aantal grote instanties hebben wij verschillende succesvolle gezondheidsapps kunnen ontwikkelen. Hieronder zijn onze grootste successen in zorg omschreven.

Succesverhalen in gezondheidsapps

Een gezondheidsapp kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Een van deze doeleinden is het bijhouden van de fysieke gesteldheid van de gebruiker ervan. Van sportieve prestaties tot het slaapritme, er kan werkelijk van alles worden bijgehouden door een app. Ook het portfolio van DTT bevat apps waarbij de gezondheid wordt bijgehouden. Zo houd onze Doula Bevallingscoach bij in welk stadium een zwangere vrouw zich bevindt. De hoofdgedachte achter deze app is echter het bieden van assistentie wanneer de weeën opkomen. Naast de Doula app heeft DTT ook de iProvèn e-Health app ontwikkeld. Deze app, ontwikkeld in opdracht van Masena, houd verschillende gegevens van de gebruiker bij en speelt dit door naar een algemeen systeem voor zorginstanties. Zo zien deze zorginstanties snel wanneer een patiënt afwijkende symptomen vertoond waarna snel gehandeld kan worden.

Een gezondheidsapp kan ook worden ingezet voor het geven van verschillende voorlichtingen. Het aanbieden van voorlichtingen kan de kans van het oplopen verschillende kwalen verminderen. Dit zorgt voor een besparing van de kosten van het zorgsysteem. DTT heeft ook een aantal voorlichtingsapps ontwikkeld. Zo moet de Tekenbeet app ervoor zorgen dat het aantal tekenbeten in Nederland afneemt en moet de Middin app ervoor zorgen dat mensen met een beperking op de hoogte zijn van de gevolgen van onveilige seks. Wanneer men vooraf goed ingelicht is over de gezondheidsrisico’s dan zal dit het aantal slachtoffers verminderen wat zorgt voor kostenbesparing in de zorg.

Ook op een spelenderwijze manier kan er aandacht worden besteed aan de zorg. Zo kan een quiz zorgen voor een vergroting van de kennis van de gebruiker. Dit is het geval bij de door DTT ontwikkelde Erasmus Clinical Challenge. Deze app zorgt ervoor dat studenten geneeskunde door middel van een quiz oefenen met het stellen van diagnoses. Een totaal andere zorggerichte game is Hoes. Deze app zorgt ervoor de studenten spelenderwijs de risico’s van onveilige seks inzien.

Tot slot bestaan er ook gezondheidsapps waarbij er direct actie moeten worden ondernomen. Een voorbeeld hiervan is de Fruitbuit app ontwikkeld voor het kantoor van het RIVM. Met deze app kan er op een hele makkelijke manier, met een paar drukken op de knop, fruit worden besteld voor op kantoor. Dit moet ervoor zorgen dat elke werknemer wel aan zijn 2 stuks fruit per dag toe komt. Dit zorgt voor een gezonder team wat elke dag energiek aan het werk kan.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Een gezondheidsapp ontwikkelen bij DTT

 

Voor een gezondheidsapp ben je bij DTT bij het juiste adres. Wij gaan al een aantal jaar mee wat heeft gezorgt voor een ervaren team die snel inziet waar een klant naar op zoek is. Bij DTT bieden wij meer dan de ontwikkeling van een app alleen. Wij denken namelijk het gehele ontwikkelingsproces met jou mee uit en bieden adviezen aan op plekken waar wij ruimte zien voor verbetering. Wij bieden uitsluitend kwaliteit aan; je hoeft bij een samenwerking met DTT daarom niet bang te zijn voor half werk. Ben jij op zoek naar een gezondheidsapp en ben jij geïnteresseerd in een samenwerking met app specialist DTT? Neem dan vandaag nog contact met ons op en plan een vrijblijvend gesprek in waar wij de ins- en outs van jouw concept bekijken. We kijken uit naar jouw bezoek!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.