Het is een lastige keuze om een geschikte app of web ontwikkelaar te selecteren voor een nieuw te ontwikkelen project. Een project dat na lang sparen, afwegen, het doen van marktonderzoek, het binnen boord halen van investeerders of het overhalen van de voltallige directie van het bedrijf dat je vertegenwoordigt eindelijk van de grond moet komen. Er hangt veel af van de keuze voor de uiteindelijke bouwer van de oplossing. Hoe selecteer je een geschikte leverancier? Een ding is zeker: je hoeft die keuze niet alleen te maken op basis van een onderbuikgevoel of een persoonlijke klik.

Hiervoor kun je de expertise van een ervaren app of web leverancier gebruiken. Hieronder staan enkele tips hoe je een ontwikkel partij selecteert en deze tot jouw partner maakt.

Vooraf

Bepaal eerst goed wat de exacte ontwikkel wensen zijn: een hybride app of een native app? Een op maat gemaakt programma of een standaardoplossing? Een doorvertaling van een website met betaalmogelijkheden? Of een mobile order portal? De keuze is reuze. Hoe bepaal je eigenlijk wat de exacte ontwikkel wensen zijn? Ontwikkelwensen hangen idealiter samen met je doelstellingen, doelstellingen als: verhogen van de omzet, verhogen van de klanttevredenheid of een andere doelstelling. Vervolgens is het zaak een (ontwikkel) oplossing te selecteren welke het beste aansluit op je doelstellingen, zowel op de korte termijn als op de lange termijn.

Kennis en kwaliteit developer

Het gros van de ontwikkelaars specialiseert zich in een bepaalde sector zoals de overheid, de gezondheidszorg, logistiek of het onderwijs. Deze ervaringen zijn relevant in het keuzeproces. Wellicht kunnen bepaalde onderdelen uit eerder ontwikkelde oplossingen direct worden overgenomen, maar bovenal bewijzen eerdere succesvolle opleveringen dat er ervaring is binnen een bepaald vakgebied. Voorschriften en gedragscodes zorgen ervoor dat een ontwikkelaar met marktkennis binnen jouw sector het maximale rendement kan halen uit jouw oplossing.

Controleer projecten die live staan

Veel bedrijven en dus ook (app) ontwikkelaars schitteren op hun website met een groot en uitgebreid portfolio. Het fenomeen ‘namedropping’ wordt hier veelvuldig toegepast. De vraag blijft altijd; is het waar is wat er staat geschreven? Is het bedrijf geheel verantwoordelijk voor de eindoplossing of hebben zij ‘slechts’ een bepaald onderdeel voor hun rekening genomen? Controleer of deze oplossingen ook daadwerkelijk live staan en wat bijvoorbeeld de reviews zijn in de app store. Download bijvoorbeeld een aantal van hun apps om te kijken wat je zelf vindt van de usability en user interface.

Bel referenties na

Een goede ontwikkelaar toont naast een mooi en uitgebreid portfolio ook een lijst aan referenties. De beste manier om de projectaanpak, werkwijze en service van een ontwikkelaar te beoordelen is het nabellen van eerdere opdrachtgevers van de ontwikkelaar. Neem een half uur de tijd om twee á drie referenties na te bellen en vraag naar hun ervaringen. Vraag naar de samenwerking, de kwaliteit, de oplevering en de nazorg.

Tot slot volgen er nog een aantal algemene richtlijnen:

Het selecteren van een leverancier

  1. Zoek niet alleen naar ontwikkelaars in jouw regio maar ook daar buiten.
  2. Vraag naar de ervaring van collega-bedrijven met gelijke wensen.
  3. Controleer bij potentiële app ontwikkelaar welke kennis en ervaring zij hebben. Hebben ze ervaring met jouw branche en jouw wensen?
  4. Informeer bij meer dan één ontwikkelaar over de aanpak van jouw wensen.
  5. Ga de continuïteit van de app ontwikkelaar na.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij jouw mogelijke nieuwe partner.

  1. Spreek richting een mogelijke ontwikkelaar uit wat de wederzijdse verwachtingen zijn.
  2. Denk daarbij ook na over de toekomst: is het een eenmalige opdracht of is bijvoorbeeld onderhoud in de toekomst noodzakelijk?
  3. Overleg met je ontwikkelaar welke extra diensten er beschikbaar zijn en onder welke voorwaarden deze kunnen worden afgenomen.

DTT is een ervaren en serieuze aanbieder van app, web en mobiele oplossingen. In opdracht van overheden, multinationals, mkb’ers en particulieren werkt DTT ontwikkelvoorstellen uit. Dit doen we niet zonder succes, mede dankzij onze voorstellen hebben we tal van succesvolle app concepten uitgewerkt. Hierdoor hebben we veel mooie projecten in de app store: klik hier voor ons portfolio. Met daarbij nog mooiere referenties: klik hier voor een overzicht. 

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer informatie over het laten ontwikkelen van een app? Twijfel dan niet en neem contact op met DTT. Wij bespreken graag de mogelijkheden en onmogelijkheden van je app idee, geheel vrijblijvend bij ons op kantoor.