Het bouwen van een app en app ontwikkeling vraagt om een gedegen onderzoek, analyse en planning. Hiermee vermijd u het risico dat een fantastisch idee stukloopt door een verkeerde voorbereiding en implementatie. Met behulp van recent onderzoek geeft DTT een overzicht van aandachtspunten voor strategische app ontwikkeling.

De app gebruiker

Een belangrijk startpunt is om de app gebruiker in kaart te brengen. Bekijk de mogelijkheden en de context waarin apps gebruikt worden. Ontmoet toekomstige app gebruikers en leg contact. Beantwoord vragen als: hoe lang gebruiken mensen apps? Wat doen mensen met apps? Wat gaat mijn app toevoegen? Welke functionaliteiten moet een app hebben? Dit zijn belangrijke vragen die gesteld moeten zijn voordat de opdracht voor app ontwikkeling de deur uit gaat.

App overleg

Het is uiteraard belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van een app op de hoogte is van wat wel en niet mogelijk is. Een goede app ontwikkelaar is in staat om de mogelijkheden duidelijk op een rij te zetten. Met behulp van niet-technische taal worden betrokkenen gemotiveerd om mee te denken over app ontwikkeling. Daarnaast leidt het tot vergrote creativiteit en innovatie omdat alle betrokkenen nieuwe ideeën voor het maken van apps kunnen aandragen.

Focus op de app details

Een goede mobiele app zou visueel aantrekkelijk, goed moeten reageren en is plezierig in gebruik moeten zijn. Daarom is het van belang aandacht te hebben voor de details van een app. Er is bijvoorbeeld een beperkte schermruimte op mobiele apparaten, waardoor het van belang is dit optimaal te benutten. App gebruikers zullen de aandacht voor details zeker waarderen, vooral de early adopters.

Release early, release often

Houd altijd het hoofddoel voor ogen en focus alleen op de kern functionaliteit bij de eerste versie van uw app. Wees niet bang om functionaliteiten te verwijderen wanneer je niet honderd procent zeker bent van voldoende toegevoegde waarde. Het grote voordeel van vroege app releases is dat er nauwkeurig kan worden vastgesteld of er pijnpunten zijn en er makkelijk op feedback gereageerd kan worden. Bovendien neem je door het uitbrengen van relatief kleine app updates de gebruikers mee in de uiteindelijke versie. Door deze veelgebruikte logica onder software ontwikkelaars toe te passen worden probleemgebieden duidelijker zichtbaar en kunnen ze direct verbeterd worden.

App overzicht

De hierboven beschreven kenmerken vormen een goede eerste aanloop voor een strategische app ontwikkeling. In deel II zullen we ons meer richten op de technische kenmerken van de ontwikkeling van een app. Stay tuned!

Meer weten?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we al je vragen rondom jouw app idee en de te volgen strategie gedurende de app ontwikkeling.