Er is altijd een manier om het leven te verbeteren, vooral in de zorg. In de wereld van apps draait het ook om mensen - hun gemak, hun plezier, hun leven. Samenhangend ontdekt de gezondheidszorg langzaam maar zeker dat online toepassingen een onmisbaar hulpmiddel zijn in de zorg en het welzijn van patiënten. Een zorg app maak je voor elkaar.

Onderstaand vind je sprekende voorbeelden van zorg apps, misschien ter inspiratie. Misschien ter inventarisatie. Misschien om te kijken of DTT als zorg app ontwikkelaar van betekenis kan zijn voor jouw bedrijf of zorginstelling. We gaan graag met je rond de tafel om jouw doelstellingen te bespreken. We luisteren naar jouw wensen en we vertellen je over onze ervaring. Als voorproefje delen wij maar liefst 12 (!) relevante zorg apps of online toepassingen. Here it goes.

Erasmus MC Clinical Challenge

Erasmus MC Clinical ChallengeEen app is een prachtig hulpmiddel om kennis en kunde over te dragen. Studenten bijvoorbeeld, kunnen een app gebruiken als toevoeging op bestaande lesmethodes. De Erasmus MC Clinical Challenge app doet precies dat. Met deze app oefenen studenten Geneeskunde van het Erasmus MC, op lichamelijke onderzoeken. De hoofdgedachte van de applicatie is om de studenten via een spelelement, diagnoses te laten stellen. Wat het spelelement is? Tijdsdruk!

DTT heeft de Clinical Challenge app ontwikkeld voor iOS als Android voor zowel telefoon als iPad en tablet

RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp

Tekenbeestjes, velen van ons krijgen een onprettig gevoel bij de gedachte aan die spinachtige bloedzuigers. Het zijn niet alleen vervelende ‘plakkers’, maar ze kunnen ook nog eens een ziekte overbrengen die je lichaam langdurig ernstig kan aantasten; de Ziekte van Lyme. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft DTT gevraagd een app te ontwikkelen die mensen opmerkzaam maakt tegenover de teken. Een goed voorbereid mens telt tenslotte voor twee. Gebruikers van de RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp wandelen tegenwoordig zorgelozer door het bos.

De Tekenbeet app is ontwikkeld voor iOS en voor Android.  

Hoes geocaching game

Hoes geocaching gameLet’s talk about sex. Beter nog, laten we er een game van maken. Hoes geocaching game heeft tot doel om jongeren te laten nadenken over veilige seks. Want, al die wisselende contacten van eerstejaars studenten - tijdens de introductieweken bijvoorbeeld - vergoot het risico op SOA-ellende. Open de game en see for yourself: via een speurtocht en quests moeten de spelers de SOA-ellende zien te voorkomen. Voorlichting, dat moet wel leuk blijven he?

Hoes geocaching game is ontwikkeld voor iOS.

St. Jude Medical voorlichtingsgame

St. Jude Medical voorlichtingsgameWat houdt artsen scherp? Een medische kennisquiz, genaamd St. Jude Medical voorlichtingsgame. Door middel van tekst, afbeeldingen en video's worden artsen medische vraagstukken voorgelegd. De arts moet in diverse casussen beslissen of de patiënt een behandeling nodig heeft of niet. De game app werd speciaal gemaakt voor de EuroPCR beurs in Parijs waar de scores van de specialisten op een groot scherm terug te zien waren. 

St. Jude Medical voorlichtlingsgame was ontwikkeld voor de iPad. 

Doula Bevallingscoach

Doula BevallingscoachEen ervaren vrouw (of man) die tijdens bevallingen ondersteunend gezelschap aan cliënten geeft, wordt ook wel een doula genoemd. Je hebt er velen, in menselijke vorm, maar nu ook in een app vorm; de Doula Bevallingscoach. Een warme stem en rustige muziek, begeleidt de aanstaande moeder door de soms pijnlijke ervaring heen. Zodoende wordt er een beetje rust gecreëerd tijdens weeën. De app is verkrijgbaar in zes talen. Vele gebruikers hebben zoals gezegd hun waardering over de app uitgesproken. De verloskundigen van het Geboortecentrum Amsterdam, bevelen de app aan.

De Doula Bevallingscoach app is ontwikkeld voor iOS en voor Android voor zowel telefoon als iPad als tablet

iProvèn eHealth app

iProvèn eHealth appMasena Invest produceert over de hele wereld hoogwaardige medische producten. In samenwerking met DTT brengen ze de iProven eHealth app op de markt die fungeert als gebruiksvriendelijke dataverzamelaar voor één van hun producten; een thermometer. Deze thermometer staat via bluetooth in verbinding met de app en een onafhankelijk patiënten monitoringssysteem. Het doel is; de zorg aanzienlijk verbeteren, onder andere door informatie van patiënten beschikbaar te maken op een makkelijke en overzichtelijke wijze aan hun artsen. Ook andere producten van Masena zijn aangesloten op het patiënten monitoringssysteem.

De iProvèn eHealth app wordt momenteel ontwikkeld voor iOS en Android.  

Middin seksuele voorlichtingsapp

Middin seksuele voorlichtingsappHoe geef je sexuele voorlichting aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking? Een laagdrempelige en effectieve manier is de Middin Seksuele Voorlichtingsapp. Van alles komt aan bod; van spiraaltjes tot aan de rechten en plichten van een aanstaande vader. Ook hoeft de pil nooit meer vergeten worden, via pushnotificaties. En het condoomspel? De funfactor is belangrijk als je het over seks hebt.

Middin Seksuele Voorlichtingsapp is ontwikkeld voor iOS en voor Android.

EFOX Parkingson's oefeningen app

EFOX Parkingson's oefeningen appPatiënten met de ziekte van Parkinson kunnen steeds meer last krijgen van stoornissen in het bewegingsapparaat. Soms kan zelfs een glimlach lastig zijn om te geven. EFOX Parkingson's oefeningen app helpt patiënten om dagelijks lichaamsbewegingen te doen die een positief effect hebben op het op peil houden van de mobiliteit (zo lang het kan).

EFOX Parkingson's oefeningen app is ontwikkeld voor Android telefoon als tablet.

RSR Pechhulp app

RSR Pechhulp appSommige mensen hebben een leeftijd bereikt dat gelijk staat aan ‘ouderdom’. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen om de effecten van de ouderdom tegen te gaan, zoals een scootmobiel. Echter, het kan altijd voorkomen dat de scootmobiel er tijdens een ritje op een zonnige dag door de weilanden, er de brui aangeeft. RSR Pechhulp app geeft redding. Op simpele wijze kan de klantenservice van RSR worden gewaarschuwd van een pech onderweg. Hulp is dan binnen no-time onderweg.

RSR Pechhulp app is ontwikkeld voor iOS en voor Android voor zowel telefoon als iPad als tablet

Welzorg Pechhulp app

Welzorg Pechhulp appVoor Welzorg maakte DTT de Welzorg Pechhulp app. Met deze app kunnen mensen op leeftijd - die via hun scootmobiel nog volop genieten van het leven - hulp inroepen mocht het apparaat een keer stuk gaan. Voor een generatie die niet altijd gewend is om met smartphones overweg te gaan, is het gebruikersgemak heel simpel gehouden. Dat is geruststellend, want nu weten we zeker dat ouderen die de app gebruiken, altijd geholpen worden.

Welzorg Pechhulp app is ontwikkeld voor iOS en voor Android voor zowel telefoon als iPad als tablet

Fruitbuit app

Fruitbuit app DTTIn samenwerking met opdrachtgever RIVM heeft DTT de Fruitbuit app ontwikkeld. Snelheid en gebruiksgemak stonden centraal in het ontwikkelen van de oplossing. De app is gemaakt om de fruitconsumptie onder medewerkers te laten toenemen. Medewerkers van het RIVM geven via de app een dag van te voren aan welk vers fruit zij voor de volgende dag willen bestellen. Ook kunnen ze aangeven waar ze dit willen laten afleveren. Alle fruit aankopen gaan van het tegoed af wat de medewerkers krijgen. Als dit tegoed op is kunnen ze gemakkelijk via iDeal hun tegoed opwaarderen.

De Fruitbuit app is ontwikkeld voor iOS en Android

The Bootcamp Club loyalty app

The Bootcamp Club loyalty appDe Bootcamp app is een app waarin gebruikers bootcamptrainingen kunnen aankopen en reserveren. Tijdens dit koopproces spaart de gebruiker punten die hij kan omzetten in actievouchers en kortingen op volgende aankopen. Via een handige map kan de gebruiker zien waar trainingen in de buurt worden gegeven. Je wordt als gebruiker beloond voor jouw trouwheid aan de app.

De Bootcamp loyalty app is ontwikkeld voor iOS en Android.

Jouw zorg app

Is jouw zorg app de volgende in deze mooie rij? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we al je vragen rondom jouw applicatie idee. Laten we samen de zorg verbeteren, via onze expertise, via jouw zorg app.