Web game ontwikkelen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Wat zijn de mogelijkheden van een web game?

 

Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden voor het maken van een (web) game. Tegenwoordig worden er ook enorm veel games gemaakt die te spelen zijn op je telefoon, bijvoorbeeld via een app of via het web. Dat laatste is waar we ons nu op gaan richten, want wat is een web game nu precies en waarom zou je als bedrijf een web game laten ontwikkelen? De naam zegt het al: web games zijn spellen die via de browser gespeeld kunnen worden.

Er zijn vele mogelijkheden om online games te spelen. Natuurlijk heb je de bekende spelletjeswebsites van vroeger met spelletjes zoals Bubble shooter, maar in dit geval hebben we het vooral over andere soorten web games. Het grote voordeel van web games is natuurlijk dat je geen speciale software hoeft te downloaden op je computer of telefoon, je kunt dus zo beginnen met spelen. Bij DTT maken wij graag web games met HTML5, hiermee kunnen spelers het spel niet alleen via de browser op hun desktop spelen, maar ook in de browser van hun mobiele telefoon. Zo kan jouw spel vaker en makkelijker gespeeld worden!

Daarnaast zijn er verschillende redenen voor bedrijven om een game te laten ontwikkelen. Zo zijn er natuurlijk tal van vermakelijke games voor de consument. Hieronder zullen we over een aantal van deze games vertellen. Daarnaast kan een game kan ook heel handig zijn om je personeel te trainen: met een e-learning game kunnen jouw medewerkers op een leuke wijze meer leren over hun vak!

Vol trots presenteren we de volgende games uit ons portfolio: 

 • Krasloten December
  Deze game hebben wij gemaakt voor De Lotto. Zij wilden graag een leuk spel ontwikkelen voor hun meest populaire en bekende kraslot: de December Kalender. Zo gezegd zo gedaan; DTT mocht voor Lotto aan de slag om deze game te ontwikkelen. Het resultaat:  een leuke game waar spelers zoveel mogelijk kerstcadeaus moeten verzamelen. Met het verzamelen van deze cadeaus krijgt de speler punten, waarmee een high score behaald kan worden. Maar het moet natuurlijk niet te makkelijk zijn: tijdens het verzamelen van de kerstcadeaus moet de speler ervoor zorgen dat de pinguïn in het spel de kerstklokken kan zien te ontwijken. De game is een HTML5 game, dit houdt in dat het spel ook gespeeld kan worden op mobiele browsers, bijvoorbeeld via je iPhone of Samsung telefoon.
 • PokerConnect App
  Deze game is ook gemaakt met HTML5, waardoor deze game dus ook beschikbaar is voor mobiele browsers. Met deze game speel je nu gemakkelijk een potje poker tussen verschillende apparaten. Nog een voordeel: nooit meer zelf de kaarten te hoeven schudden. Deze game is al opgeleverd, maar we blijven constant onze producten verbeteren en vinden dat de PokerConnect App nog niet op het gewenste eind niveau zit. Mocht je dus een bug tegenkomen, laat dit gerust weten via feedback@d-tt.nl.
BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Waarom een web game ontwikkelen bij DTT?

 

Bij DTT begeleiden we de klant van concept tot aan lancering in de app stores. Wij nemen het initiatief. Kwaliteit staat centraal bij ons, daarbij is het belangrijk dat het product gebruiksvriendelijk is en een goede uitstraling heeft voor de doelgroep. Naast het ontwerpen doen we ook aan testen van het product om er zeker van te zijn dat u het beste resultaat mogelijk opgeleverd krijgt. Wij vinden het belangrijk om een volledige service te bieden, hierbij adviseren we niet alleen over inhoudelijke technische kennis, maar ook over benodigde marketing activiteiten om het product ook echt bij de doelgroep te krijgen.

Wat staat centraal bij ons:

 • Het maken van overtuigende designs met heldere proposities
 • Het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke interface voor zowel mobiel als desktop
 • Het zorgen voor goede vindbaarheid van de website in de zoekmachines

Ben je enthousiast en wil je graag een afspraak maken om de web game ontwikkelen mogelijkheden te bespreken? Twijfel niet en neem gerust contact op met DTT voor een web game ontwikkelen, of kom langs op ons kantoor in hartje Amsterdam.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

 • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
 • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
 • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.