Agile app ontwikkelaar

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Agile ontwikkelen vs traditioneel ontwikkelen

Traditionele app ontwikkelaars maken gebruik van stapsgewijze methodes om diverse oplossingen te realiseren. Als agile app ontwikkelaar kunnen wij de agile methodiek toepassen om zo effectief mogelijk tot een mooie invulling te komen. Dit wordt bereikt door de app ontwikkeling te verdelen in meerdere korte overzichtelijke perioden. Deze perioden worden aangekaart als “iteraties”. Het is de bedoeling dat er na elke iteratie een product opgeleverd wordt. Met elke iteratie ontstaat er namelijk ruimte om het tussentijdse product bij te sturen. In feite is de wijze waarop er kan worden bijgestuurd precies wat het onderscheid kenmerkt tussen de traditionele ontwikkelaar en de agile app ontwikkelaar.

Agile app ontwikkelaars moeten zoals de naam het doet zeggen; behendig te werk. Er wordt tijdens de agile app ontwikkeling rekening gehouden met mogelijke veranderingen in de toekomst, en hoe daar het best op ingespeeld kan worden. Daarnaast zijn er duidelijke koppelingen tussen de agile app ontwikkelaar, de opdrachtgever en de eindgebruiker. Zo worden eindgebruikers ook actief betrokken bij de ontwikkeling tussen de iteraties door. Punten die door eindgebruikers aangekaart worden, worden vervolgens meegenomen in de volgende iteratie. Zo is het de bedoeling dat de eerstvolgende iteratie uiteraard verbeterd is t.o.v. de vorige iteratie.

Onder het noemer van “Agile werken” vallen er verschillende ontwikkelmethodes. Wat deze methodes met elkaar gemeen hebben is het feit dat ze allemaal tegenover de traditionele “waterval”- ontwikkelmethodes staan. De traditionele waterval methodes brengen vooraf alle wensen en eisen in kaart voordat er een start gemaakt wordt aan de ontwikkeling. Voor agile app ontwikkelaars worden de wensen en eisen van de diverse partijen tijdens de ontwikkeling steeds duidelijker en preciezer.

Een van de methodes waarmee gewerkt kan worden als agile app ontwikkelaar is de “Scrum methode.” Scrum staat voor simpel, flexibel en makkelijke communicatie. Met Scrum worden kleine en belangrijke onderdelen ontwikkelt in korte iteraties. Er zijn 3 rollen bij de Scrum methode. De producteigenaar, dit is vaak de opdrachtgever, de Scrum Master en de agile app ontwikkelaar. De Scrum Master heeft de rol om het team gemotiveerd te houden en mogelijke blokkades of obstakels te voorkomen. De agile app ontwikkelaar bepaalt wat er met elke iteratie opgeleverd wordt, dit wordt bij aanvang van elke iteratie gepland. Na afloop van een iteratie volgen de testen van de eindgebruikers met de eventuele bijsturing. Door agile methodes als Scrum wordt er dagelijks of wekelijks gecommuniceerd. Zo komt het niet voor dat er 6 tot 9 maanden aan een project gewerkt wordt, waarvan de opdrachtgever inmiddels andere wensen heeft, zulke misverstanden zijn voor de agile app ontwikkelaar verleden tijd.

 

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

DTT, jouw agile app ontwikkelaar

Voor traditionele en agile app ontwikkeling heb je baat aan een expert in het vak. Bij DTT heb je te maken met een multidisciplinair en getalenteerd team met ruime ervaringen in het leveren van kwalitatief hoogstaande oplossingen. Naast onze expertise bieden wij ook een breed scala aan aanvullende diensten die van belang kunnen zijn. Denk aan managed hosting diensten, onderhoud, aanvullend marktonderzoek of het meedenken bij de juiste positionering. Gedurende het hele proces staan wij je graag te woord en leggen wij graag de technische mogelijk- en onmogelijkheden uit van jouw agile app idee.

Neem gerust een kijkje in ons portfolio of bekijk wat voorgaande opdrachtgevers van onze werkwijze vinden in onze referenties. Geïnteresseerd? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan je graag bij als agile app ontwikkelaar!

 

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

Greenpeace Nederland

Ehtimaad Rais, Online Campagner

"Bij deze wil ik, ook namens Joost en het hele projectteam, DTT enorm bedanken voor jullie inzet. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

Toen we bij jullie aanklopten met de vraag om pinguïns overal in Nederland te doen verschijnen middels AR, ontvingen we na heel wat gelach over de telefoon een prachtig voorstel. Een superleuke invulling van onze campagne om van de Zuidpool een beschermd zeereservaat te maken. Samen bedachten we ook snel de naam voor de Koning Pinguïn-app en leuke momenten om de app in te zetten waarmee iedereen middels AR virtuele pinguïns kan zoeken in eigen buurt. Door deze speurtocht te combineren met informatie over de dieren en hun bedreigde leefomgeving op de Zuidpool, wordt op een speelse manier bewustzijn gecreëerd. En dat is precies wat we wilden. Nogmaals complimenten voor de snelheid waarmee jullie deze geweldige app de digitale wereld in hebben geholpen. Ik heb het ervaren als een zeer prettige samenwerking. "

Greenpeace Nederland referentie

Kuraray Noritake Dental Europe

Maurice Bonn, European Marketing Manager

"DTT heeft het waargemaakt; een opdracht met absurde deadline, scope-creep all over the place en een fixed price. Binnen deze stressvolle condities heeft DTT een product neergezet waar wij uitermate tevreden mee zijn. De commitment om deadlines te halen is lovenswaardig; avonden en nachten werd doorgewerkt en aan kwaliteit is simpelweg niet getornd. Voor mij heeft DTT bewezen zeer kundig te zijn en van aanpakken te weten. Dit alles geeft mij het vertrouwen de telefoon op te pakken en hen bij de volgende digitale wens direct te bellen."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.