Innovatie is niet iets nieuws bij DTT, het is iets waarop je kunt rekenen. Als ervaren app ontwikkelaar (in de omstreken van Haarlem), is kennis en creativiteit in het jonge team DTT'ers een gewoontegoed. We eten het. We drinken het. We ademen het. En uiteindelijk geeft het leven aan een app. Ons portfolio liegt er niet om. Onze referenties trouwens ook niet. Wat gold voor onze voorgaande klanten, zullen we ook voor jouw in orde brengen via onze transparante, servicegerichte aanpak.
Jij houdt de controle over jouw app idee. De kennis, vaardigheden en kwaliteiten van DTT helpen jou om je doelen te bereiken of eventueel om je verwachtingspatroon bij te stellen.
Onze flexibiliteit, waar we het in de intro over hebben gehad, komt tot uitdrukking via drie stadia welke DTT onderscheidt tijdens de ontwikkeling van de app. De stadia zijn gevormd enerzijds om jouw app idee te verrijken met functionaliteit en/of innovatieve ideeen en anderzijds om bij tijds de koers bij te stellen mocht dat noodzakelijk zijn. De drie stadia zijn: het marktonderzoek, het concept en de realisatie.
In de onderzoeksfase kijken we samen met jou onder andere naar de mogelijkheden, het budget en de doelstellingen. Daarnaast worden de concurrenten en de branche onderzocht. Het onderzoek geeft inzicht en ideeen in de marktpositie die de app ten opzichten van de eventuele concurrentie zou moeten bekleden. De doelgroepskenmerken worden ook in kaart gebracht en vertaald naar functionaliteiten die belangrijk zijn voor de app.
In de tweede fase, de conceptontwikkeling, komt het app idee al meer tot leven via de inzet van het designteam. Het marktonderzoek, van de eerste fase, in combinatie met brainstormsessies, leiden zodoende tot de ‘aankleding’ van het idee. Want, stel je eens voor dat jouw app idee over de Grote Markt in Haarlem zou wandelen. Het idee is eigenlijk nog een geest. Nauwelijks tastbaar. Niet waarneembaar. Na het bezoeken van een modewinkel groeit het idee al iets meer uit naar een blikvanger, vanwege de vorm die een designer aan het idee heeft gegeven. Een andere winkel bezorgt het idee een kleur. Weer een andere Haarlemse winkel geeft diepgang in ‘het verhaal’ van de app. Zodoende wordt het concept bedacht, geschetst en beetje bij beetje verder aangekleed totdat het idee uitgewerkt is tot een volwaardig concept. Hierna breekt de de realisatiefase aan; de app wordt tot leven gebracht.
In de realisatiefase gaan de programmeurs van start. Omdat jij hebt gezocht op ‘app ontwikkelaar Haarlem’, of een variant daarvan, is het misschien leuk om te weten dat we ook techneuten uit Haarlem in ons midden hebben. Sterker nog, in ons midden vind je een mengelmoes aan personages met verschillende kwaliteiten en vaardigheden. Of het nu gaat om PHP, CSS, Java Objective-C of Swift, de programmeurs spreken de talen om te komen tot een iOS, Android of HTML5 app.
Na een uitvoerige testperiode zal de app af zijn en worden toegevoegd aan de app store(s) van Apple en of Google. Maar dat ligt momenteel nog ergens in de toekomst. Eerst zullen er knopen doorgehakt moeten worden. Weet je bijvoorbeeld al of jouw app idee het best past bij een native app of een hybride app? We geven je uitgebreid advies.