App ontwikkelaar Utrecht

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Voordelen App laten ontwikkelen bij DTT

 

Als ervaren app ontwikkelaar in de omstreken van Utrecht, weten we bij DTT hoe belangrijk flexibiliteit is tijdens het uitvoeren van de opdracht. Want wanneer we het hebben over flexibiliteit, dan bedoelen we eenvoudigweg jouw vrijheid om te kiezen; jouw vrijheid om verbeterpunten of wensen aan te blijven brengen.

Kortom, jij houdt de controle over jouw idee. Om dit te bereiken onderscheidt DTT drie stadia tijdens de ontwikkeling van de app; van concept naar de app store. De stadia zijn in het leven geroepen enerzijds om het app idee te verrijken met creativiteit en/of functionaliteit en anderzijds om bij tijds de koers te verleggen mocht dat noodzakelijk zijn. De drie stadia zijn: het marktonderzoek, het concept en de realisatie.

In de onderzoeksfase kijken we samen met jou naar de mogelijkheden, het budget en de doelstellingen. Ook de concurrenten en de branche worden onderzocht. Door het onderzoek krijgen we inzicht in de marktpositie die de app ten opzichten van de eventuele concurrentie zou moeten bekleden. Daarnaast worden de doelgroepskenmerken in kaart gebracht en vertaald naar functionaliteiten die belangrijk zijn voor de app.

In de tweede fase wordt het concept ontwikkeld waarbij het marktonderzoek van de eerste fase, in combinatie met brainstormsessies, leiden tot de ‘aankleding’ van het idee. Stel je eens voor dat jouw app idee over de Oude Gracht in Utrecht zou lopen. Het idee zou te midden van al die andere app ideeën, nauwelijks tastbaar zijn. Na het bezoeken van een modewinkel groeit het idee al een beetje uit naar een blikvanger, vanwege de vorm die een designer aanraad. Een andere winkel geeft het idee een kleur. Weer een andere Utrechtse winkel geeft diepgang in ‘het verhaal’ van de app. Zodoende wordt het concept bedacht, geschetst en beetje bij beetje verder aangekleed totdat het idee uitgewerkt is tot een volwaardig concept. Hierna breekt de de realisatiefase aan; de app wordt tot leven gebracht.

In de derde fase, de realisatiefase, gaan de programmeurs van start. Omdat jij hebt gezocht op ‘app ontwikkelaar Utrecht’, of een variant daarvan, mag je best weten dat we ook techneuten uit Utrecht in ons midden hebben. Sterker nog, in ons midden vind je een mengelmoes aan personages met verschillende kwaliteiten en vaardigheden. Of het nu gaat om PHP CSS, Java Objective-C of Swift, de programmeurs spreken de talen om te komen tot een iOS, Android of HTML5 app.

Voordat de app naar de appstore wordt gezonden, testen we de functionaliteit uitvoerig. Eventuele onregelmatigheden worden opgeschreven en uit de app verwijderd. Vervolgens is het tijd om de app te uploaden in de app store(s) van Apple en/of van Google Play. Zij hanteren stikte plaatsingsregels. DTT is op de hoogte van deze regels wat tijdswinst oplevert ten opzichte van onervaren app ontwikkelaars.

Bekijk eens het portfolio wat het team achter DTT de afgelopen jaren heeft voorgebracht. Drie voorbeelden zijn:

  • Hoes is bedoeld voor studenten tijdens de introductiedagen in de stad Utrecht. De app leidt de studenten door hun nieuwe omgeving en geeft ze diverse opdrachten met als doel; seksuele voorlichting. 
  • Doula is een wereldwijd succes voor vrouwen die in verwachting zijn. De app geeft ze rust tijdens de bevalling.
  • RIVM Tekenbeet geeft informatie aan iedereen die meer wil weten over teken, hun locaties en hoe om te gaan met een beet. 
BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

App laten maken bij DTT

 

Jouw partner in het ontwikkelen van een app vind je in DTT. Of het nou gaat om een eenvoudige app of een complexe app, voor elk idee maken we tijd vrij om te kijken of het levensvatbaar is. Voor problemen vinden we oplossingen. Oplossingen zorgen er uiteindelijk voor dat jouw doelen worden behaald. Voorgaande opdrachtgevers beamen dit; bekijk eens onze referenties.

Wil je meer weten over het maken van een app via DTT, zoals de kosten of de werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onder een kop koffie bespreken we de mogelijkheden omtrent het ontwikkelen van het app idee; bij ons op kantoor of in Utrecht.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.