Xamarin app ontwikkelaar

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Wat is Xamarin?

 

Niet thuis in de wereld van apps? Namen zoals Xamarin en termen zoals ‘hybride’ kunnen dan overkomen als holle begrippen. Geef niet, want het is de taak van een specialist in het maken van apps, zoals DTT, om je tijdens een persoonlijk gesprek in heldere bewoording duidelijk te maken wat de beste oplossing is voor jouw app idee - rekening houdend met bijvoorbeeld het budget en de functionaliteit van de applicatie. Echter, een goed voorbereid mens telt voor twee. Lees daarom verder voor meer informatie over mobiele applicaties.

Xamarin is een crossplatformontwikkeltool

Een iOS app voor de iPhone werkt niet op Android telefoons en vice versa. Ook is het onmogelijk om apps geschreven voor iOS of voor Android, via je browser op het web te bekijken. En vice versa. Met crossplatformontwikkeltools zoals Xamarin wordt een basiscode geschreven waarmee een app kan functioneren op iOS, Android en het web. Een groot voordeel dus dat kostenbesparend kan werken. Je hoeft immers geen verscheidenheid aan codes meer te schrijven voor de verschillende platformen apart. Dat bespaart tijd. Andere crossplatformontwikkeltools zijn: Appcelerator Titanium, Embarcadero RAD Studio XE5, Adobe PhoneGap en IBM Worklight.

Helaas is niet elke app geschikt om gebruik te maken van de voordelen van crossplatformtechnieken. Omdat de basiscode die via Xamarin wordt geschreven, omgezet wordt in een leesbare code voor iOS, Android en het web, kan het fout gaan bij het omzetten van de meer ingewikkelde functionaliteiten van een app. Eenvoudige schermen zoals login of een productoverzicht, zijn meestal geen probleem. Voor unieke functionaliteiten moeten dikwijls alsnog aparte codes geschreven worden. De ene keer pakt dit goed uit, de andere keer wordt de functionaliteit er langzamer door. Ook is de kans op fouten bij ingewikkelde functies groter, waardoor er veel tijd kan gaan zitten in reparatie. Hiermee kan het eerder genoemde kostenbesparende voordeel komen te vervallen. DTT helpt je graag verder om vast te stellen of jouw project geen nadeel zal ondervinden vanwege het gebruik van een crossplatformtechniek. Een advies op maat.

Xamarin creëert hybride apps

Een ‘hybride app’ is hetzelfde als ‘een app dat gebruik maakt van crossplatformtechnieken’. Niets meer en niets minder. Een ‘hybride app’ functioneert dus op iOS, Android en het web. Tegenhanger van de hybride app is de zogeheten ‘native app’. Een native app bevat programmeertaal dat maar door één besturingssysteem, zoals Android, gelezen kan worden. Voor iOS is dit Objective-C en voor Android is dit Java. Een app dat voor één specifiek platform is geschreven, heeft doorgaans ‘een schonere code’ dan hybride apps. Een schone code werkt bijvoorbeeld sneller. Ook kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de functies die een platform te bieden heeft.

Naast de hybride app en de native app, heb je ook HTML5 apps of web apps. Dit soort apps werken via de browser van je smartphone, tablet, laptop of PC. In het verlengde hiervan; zie een hybride app als een HTML5 app met een native jasje. Meer weten? Lees dan het artikel Het Verschil Tussen Native Apps, Hybride Apps en HTML5 Applicaties. Voordelen en nadelen vind je in het artikel Native of Hybride App Ontwikkeling.

Ervaring in hybride, native en HTML5 web apps

DTT heeft een breed assortiment aan mogelijkheden voor iedereen die een app wil ontwikkelen. Wij ontwerpen apps voor de volgende mobiele platformen: iOS, Android, Windows mobile en mobiele geoptimaliseerde websites. Bij ons telt het resultaat. Dat resultaat moet goed zijn. Flexibiliteit, transparantie en klantoverleg is gewoonte bij ons. Geef eens een belletje om vrijblijvend de opties te bespreken rondom het maken van een app met Xamarin. Wie weet wordt DTT jouw Xamarin app ontwikkelaar.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Xamarin app ontwikkeling bij DTT

 

De keuze voor een crossplatformontwikkeltool zoals Xamarin is lang niet vanzelfsprekend. De toekomst van jouw app wordt ermee beïnvloed. Per app idee beoordelen we daarom graag samen met de klant welk ontwikkelplatform het beste past bij de functionaliteiten, het doel, het budget, etc. van de app. Onze ervaring en expertise geeft jou zodoende het inzicht. Het blijft jouw keus. Bekijk eens ons portfolio om te zien wat we allemaal hebben gedaan rondom hybride app ontwikkeling.

Of neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020 682 2134. Ons contactformulier vind je hier. Xamarin app ontwikkeling doe je bij DTT.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.