Quiz app ontwikkelen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Waarom een Quiz app bij DTT

 

Door het ontwikkelen van een quiz app maak je jouw informatieoverdracht interactief en speels. Gebruikers die een spel spelen en daar tegelijkertijd wat van opsteken? Dat kan met een quiz app! Door het ontwikkelen van zo’n app krijg je te maken met het opstellen van quizvragen. Deze vragen stellen wij eventueel graag samen met jou op. DTT denkt niet in problemen, maar uitdagingen. Heb jij een innovatief idee? Wij denken graag met jou mee. Wij bewaken altijd de (commerciële) doelstellingen van onze opdrachtgevers.

Het quiz app ontwikkeltraject hebben wij eerder doorgelopen met St. Jude en Erasmus MC.

Voor St. Jude heeft DTT een medische voorlichtingsgame ontwikkeld. Deze app is ingezet op de EuroPCR beurs in Parijs. De St. Jude is een app die bestaat uit een medische kennisquiz waarin artsen een medische kwestie krijgen voorgelegd. Deze kwesties kunnen op verschillende manieren worden weergegeven: in de vorm van tekst, afbeeldingen en video’s. Het is de bedoeling dat de gebruikers (artsen) leren hoe ze in verschillende situaties wel en niet moeten handelen. Aan de hand van scores kunnen de gebruikers inzien hoe goed ze het doen en of ze de theorie voldoende beheersen.

De andere quiz app die DTT ontwikkeld heeft heet Erasmus MC clinical challenge. Dit is een geneeskunde quiz app die Geneeskundestudenten in staat stellen om te oefenen met lichamelijke onderzoeken. De quiz is zo uitdagend mogelijk gemaakt om de studenten te leren onder tijdsdruk diagnoses te stellen. De quizvragen worden weergeven in de vorm van meerkeuzevragen, casussen en diverse videomateriaal. Hiermee worden de studenten getest op hun huidige kunde en kennis op het gebied van geneeskunde. Aan het eind van elke casus wordt er een score berekend. Deze score kun je vergelijken met jouw eerdere scores of die van medestudenten. Het Erasmus MC beheert de inhoud van elke casus, de vragen, de antwoorden en het videomateriaal via het content management systeem (CMS). De gratis app staat zowel in de App Store als de Google Play Store. Wel moet je om de app te kunnen downloaden student zijn van het Erasmus MC.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Jouw quiz app ontwikkelaar in Amsterdam

 

Als je besluit om samen met ons te werken aan jouw quiz app, ontvang je na de eerste kennismaking al een ontwikkelvoorstel. Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelvoorstel bestaat uit het marktonderzoek. Het is van essentieel belang om de markt die je wilt gaan bedienen, ofwel jouw potentiële doelgroep, duidelijk in kaart te brengen. Dit kan onder andere door jouw huidige concurrenten onder de loep te nemen.

Wij gaan graag met jou de samenwerking aan. Zoals gezegd begint dat met een ontwikkelvoorstel, waarin je het volgende kunt verwachten: uitgevoerd marktonderzoek, uitwerking van een workflow, uitgewerkt concept, technische documentatie en een exact opgestelde begroting.

Bij DTT vinden wij het als app ontwikkelaar belangrijk dat er veel contact met de opdrachtgever plaatsvindt. Op die manier kunnen tijdens het ontwikkeltraject (kleine) veranderingen aan het design en/of app functies soepel verlopen. In de eerste fase van het ontwikkeltraject wordt een workflow gemaakt. Dit is een schets van alle schermen die jouw app moet beschikken. Hierop kun je, net als alle andere onderdelen van ons ontwikkeltraject, feedback op geven. Voor een quiz app is het belangrijk dat de app gebruiksvriendelijk is en dat de inhoud interessant is (en blijft!) voor de gebruiker. Bij DTT ligt onze focus op alle componenten en staat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Zo zijn resultaatgerichtheid, verantwoording en kwaliteit onze kernwaarden. Wij nemen daarom altijd de benodigde tijd om te komen tot de juiste workflow. Na jouw goedkeuring van de door ons samengestelde app functies met bijbehorende design, begint de daadwerkelijke ontwikkeling van jouw quiz app. Het proces wordt nauwkeurig geleid door projectmanagers binnen ons bedrijf. Zowel creërend als ondersteunend gaan we samen met jou het traject door. Voel je daarom vrij om contact met ons op te nemen zodat we de mogelijkheden tot ontwikkeling van jouw quiz app kunnen bespreken.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.