Titanium app ontwikkelen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Jouw specialist in Titanium apps ontwikkelen

Dus je wil een app laten bouwen? Er zijn tal van oplossingen om apps te ontwikkelen voor de besturingssystemen iOS en Android. Bij het maken van techniekkeuzes en de manier van bouwen, speelt het budget meestal een bepalende rol. Om bijvoorbeeld de kosten te drukken, kan je een app idee in een hybride jasje steken. Een crossplatformontwikkeltool zoals ‘Appcelerator Titanium’ zal dan helpen om de app te schrijven. Het programma creëert native, hybride of mobile web apps voor de verschillende platformen met gebruikmaking van één JavaScript basiscode. Dit bespaart tijd en zorgt dus voor lagere developkosten wanneer jouw app op meerdere platformen beschikbaar moet zijn. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van hybride apps? Lees dan het artikel Native of Hybride App Ontwikkeling.

Waarom Titanium app ontwikkeling?

DTT gebruikt verschillende crossplatformontwikkeltools, waaronder ‘Appcelerator Titanium’. Het is een gratis en open-source applicatieontwikkelingsframework waarmee mobiele en web apps geschreven kunnen worden. Developers kunnen met het programma:

  • ...apps maken die qua prestaties en mogelijkheden op alle platformen kunnen functioneren;
  • waardoor de ontwikkeltijd significant verlaagd wordt;
  • en waardoor dus lagere ontwikkelkosten voor klanten in rekening kunnen worden gebracht

Eigenlijk is dit een herhaling van wat we je al eerder hebben verteld. Meer over het programma hoef je ook niet te weten als je met DTT in zee gaat. Een uitleg volgt.

Waarom DTT?

Specialisme en creativiteit horen hand te gaan in hand bij (titanium) app ontwikkeling. Logisch, want aan hoogstaande technische hybride apps heb je niets zonder krachtige ideeën die jouw doelgroep(en) zullen aanspreken. De doelgroep zorgt voor het succes, niet de techniek. Synergie tussen specialisme en creativiteit bereikt DTT door middel van een intensieve voorbereiding en een weloverwogen plan waarin het concept tot in detail wordt uitgewerkt. Dit noemen wij het ‘ontwikkelvoorstel stappenplan’. Het plan bestaat uit:

  • Uitgebreid marktonderzoek
  • Uitgewerkt functioneel ontwerp van de app
  • Vaste prijs begroting (accuraat vanwege het vooronderzoek en -werk)
  • Planning

Het ontwikkelvoorstel stappenplan wordt uitgewerkt door een multidisciplinair team van marketeers, strategen, UI designers en developers. Hun expertise geeft inzichten die elk app idee versterken. Deze inzichten (denk aan concurrentie, doelgroep, trends, gebruiksvriendelijkheid, etc) vergroten de kans op succes voor jouw app idee.

Alvorens we met ontwikkelvoorstel stappenplan van start gaan, nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek om na te gaan of er een wederzijdse klik bestaat. Uiteraard staat jouw app idee centraal. Is alles duidelijk over de samenwerking, dan gaan we van start met een uitgebreid vooronderzoek naar de concurrenten en de doelgroep. Ook leren we tijdens het vooronderzoek van anderen om het vervolgens zelf beter te doen. Ideeën voor een unieke positionering komen hier ook altijd uit voort.

Na het afronden van het vooronderzoek, wordt een workflow gemaakt door het design team. Dat wil zeggen, het app idee (en haar functionaliteiten) wordt schetsmatig in overzichtelijke beelden gegoten. Welk scherm volgt welk scherm bijvoorbeeld op? Zie hier een voorbeeld van een workflow. Discussie en feedback van de klant op de workflow moedigen we aan bij DTT, zodat het concept er uiteindelijk sterker door wordt. Wanneer de workflow perfect is, wordt er een begroting gemaakt, waarna de developers aan de slag kunnen gaan. Komt jouw app idee het best tot zijn recht in een hybride jas? Dan wordt het programma ‘Appcelerator Titanium’ gebruikt.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Titanium app ontwikkeling bij DTT

Heb je je inmiddels voldoende ingelezen in onze wereld van app- en weboplossingen? Bij DTT staat de koffie voor je klaar om verder te babbelen over jouw app idee. We bespreken de mogelijkheden vrijblijvend. Waardevolle inzichten die niet zomaar van het internet te plukken zijn, komen dan meestal aan de orde. Bovendien, degene die in Google hebben gezocht naar ‘titanium app ontwikkelen’ - of een variatie daarvan - hebben doorgaans nog veel meer (technische) vragen voor ons. DTT heeft de kennis en ervaring om voor jou snel helderheid te scheppen.

Dus wil je meer weten over crossplatformontwikkeltools zoals ‘Appcelerator Titanium’? Belangrijker nog, wil je meer weten over hybride app ontwikkeling via DTT? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-68 221 34. Ons contactformulier vind je hier. Hybride app ontwikkeling doe je bij DTT.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.