Agile app laten maken

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Agile methodiek

De term “Agile” in het bedrijfsleven vindt haar oorsprong in het Agile manifesto uit 2001 in Utah. Er werd toen door zeventien softwareontwikkelaars kritiek geuit over bestaande ontwikkelmodellen die als traag en beperkend werden ervaren. Gezamenlijk hebben zij toen de nieuwe principes van het agile ontwikkelen de wereld in gebracht.

Agile werkt met een aantal principes dat de werkwijze zo kenmerkend maakt. Als je een agile app wilt laten maken wordt de ontwikkeling verdeeld in korte, overzichtelijke perioden genaamd ‘’iteraties’’. Bij elke iteratie wordt er een kernproduct opgeleverd. Hier komt de kern van het agile werken naar voren, want na elke iteratie is er ruimte voor flexibele bijsturing. De mogelijkheid om de bijsturing op deze wijze in het ontwikkelproces te voegen is wat agile werken zo effectief maakt. DTT staat als agile app ontwikkelaar middenin het project, enerzijds wordt de feedback en de gebruiksstatistieken van de eindgebruiker meegenomen, anderzijds de wensen van de opdrachtgever.

Het laten maken van een agile app gaat altijd gepaard met directe communicatie. De voorkeur gaat uit naar face-to-face contact, met zo min mogelijk documentatie. Vooral de omvangrijke documenten met technische specificaties en benodigdheden zullen in mindere maten voorkomen als je een agile app laat maken. Documentatie valt niet volledig weg, maar er wordt meer waarde gehecht aan een werkend kernproduct.

Bij het laten maken van een agile app wordt ook aandachtig gelet op de verbetering na elke iteratie. Zo wordt het kernproduct constant doorontwikkeld met essentiële verbeterpunten die na elke iteratie naar voren komen. Een agile app laten maken kan dus erg interessant zijn voor de ontwikkeling van jouw concept. Daarom hieronder een aantal voordelen op een rij.

  1. Gemakkelijke bijsturing

Door een agile app te laten maken is de opdrachtgever ervan verzekerd dat zijn/haar wensen tijdens de ontwikkeling tijdig worden meegenomen. Daarbij worden de ervaringen van gebruikers(testers) ook meegenomen

  1. Constante doorontwikkeling

Na elke iteratie zullen de bevindingen meegenomen worden in de ontwikkeling, wat resulteert in een actief en transparant proces.

  1. Hechte en transparante samenwerking

DTT gelooft niet in “quick wins’’, wij gaan voor een duurzame samenwerking. Bij het laten maken van een agile app geniet je van een flexibele partner, die naast de ontwikkeling graag mee denkt over verdere doelen en hoe deze bereikt kunnen worden.

  1. Klant is koning, gebruiker centraal

Er is een goede samenwerking vereist tussen de opdrachtgever, DTT en de eindgebruiker. Daarom wordt er bij een agile app ontwikkeling niet enkel de wensen en behoeften van de opdrachtgever meegenomen maar ook de feedback van gebruikers en staat de gebruiker dan ook centraal.

  1. Snel live

De agile app kan sneller live dan traditionele ontwikkeling. Doordat er na elke iteratie een kernproduct moet zijn die getest wordt door gebruikers en vervolgens verbeterd wordt, staat de eerste versie van de app al snel live. Deze wordt bij elke iteratie vervolgens uitgebreider en beter.

 

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Agile app laten maken door DTT

DTT staat bekend als full-service app ontwikkelaar Een agile app laten maken door DTT houdt in dat er aan alle facetten van een succesvolle oplossing wordt gedacht. Hierbij staat het bewaken van de commerciële doelstellingen van de opdrachtgever centraal. DTT opereert op het snijvlak van creativiteit en techniek. Graag werken we samen met de opdrachtgever toe naar een succesvolle en kwalitatief sterke eindoplevering.

Ervaar de voordelen bij het laten maken van een agile app zelf en neem vandaag contact met ons op. Wij informeren jou graag verder over de wensen en behoeften van jouw concept. Dit kan gerust op een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor. Bij DTT gaan wij voor lange termijn relaties en opleveringen van hoogstaande kwaliteit. Als je een agile app wilt laten maken zit je bij ons dus bij het juiste adres. Wij horen graag van je!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

Greenpeace Nederland

Ehtimaad Rais, Online Campagner

"Bij deze wil ik, ook namens Joost en het hele projectteam, DTT enorm bedanken voor jullie inzet. We zijn enorm blij met het eindresultaat!

Toen we bij jullie aanklopten met de vraag om pinguïns overal in Nederland te doen verschijnen middels AR, ontvingen we na heel wat gelach over de telefoon een prachtig voorstel. Een superleuke invulling van onze campagne om van de Zuidpool een beschermd zeereservaat te maken. Samen bedachten we ook snel de naam voor de Koning Pinguïn-app en leuke momenten om de app in te zetten waarmee iedereen middels AR virtuele pinguïns kan zoeken in eigen buurt. Door deze speurtocht te combineren met informatie over de dieren en hun bedreigde leefomgeving op de Zuidpool, wordt op een speelse manier bewustzijn gecreëerd. En dat is precies wat we wilden. Nogmaals complimenten voor de snelheid waarmee jullie deze geweldige app de digitale wereld in hebben geholpen. Ik heb het ervaren als een zeer prettige samenwerking. "

Greenpeace Nederland referentie

Kuraray Noritake Dental Europe

Maurice Bonn, European Marketing Manager

"DTT heeft het waargemaakt; een opdracht met absurde deadline, scope-creep all over the place en een fixed price. Binnen deze stressvolle condities heeft DTT een product neergezet waar wij uitermate tevreden mee zijn. De commitment om deadlines te halen is lovenswaardig; avonden en nachten werd doorgewerkt en aan kwaliteit is simpelweg niet getornd. Voor mij heeft DTT bewezen zeer kundig te zijn en van aanpakken te weten. Dit alles geeft mij het vertrouwen de telefoon op te pakken en hen bij de volgende digitale wens direct te bellen."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.