Stage software engineering

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Jouw stage software engineering bij DTT

 

Als stagiair software engineer in de dop weet je alles over het beheer en onderhoud van computerprogramma’s en ben je een echte perfectionist. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij precies degene die wij zoeken.

Het groeiende en vooruitstrevende team van DTT kan altijd wel wat extra hulp gebruiken. Want frisse kennis en inzichten van buitenaf kunnen een hele vernieuwende uitwerking hebben op onze projecten. Ook delen wij graag onze kennis en vaardigheden en leiden wij studenten op, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen met de bij ons opgedane kennis. Daarom bieden wij verschillende stageplaatsen aan, waaronder ook de stage software engineering. Tijdens deze stage leer je zowel zelfstandig als in teamverband applicaties in te richten. Het is belangrijk dat je hierbij goed met je teamgenoten en opdrachtgevers communiceert. Je leert dat alles wat je met apps doet en wat je aanpast, effect heeft. Daarom is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat. Een dag van een software engineer stagiair is afwisselend, maar vergt toch voor iedere taak de nodige kennis.

Je stage software engineer houdt onder andere in:

 • snelheid en beschikbaarheid van apps beheren;
 • nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden in de gaten houden;
 • nieuwe versies testen en implementeren;
 • software ontwerpen en ontwikkelen;
 • storingen analyseren en verhelpen;
 • vernieuwen of uitbreiden van apps.

Deze taken zijn allemaal erg belangrijk om een succesvol bedrijf als DTT draaiende te houden. Omdat je, zoals je hierboven ziet staan, ook gaat analyseren en onderzoeken is het belangrijk dat je over het vermogen analytisch denken beschikt. Je ziet meteen wat er niet klopt, wat goed werkt en wat je kunt veranderen. Je kunt dus vooruitdenken en goed inschatten.

Naast onderzoeken en analyseren moet je dat wat je onderzocht hebt natuurlijk kunnen verwerken en toepassen. Daarom is het belangrijk dat je gestructureerd kunt werken. Je bedenkt stap voor stap hoe je iets gaat uitvoeren en wat daarbij komt kijken. Nauwkeurig en precies zijn is een van de grootste pluspunten voor een goede software engineer. Dat is ook belangrijk want bij de kleinste foutjes, al gaat het om een haakje of komma op de verkeerde plaats, kan het systeem crashen. Tijdens je stage leer je dan ook hoe je je precisie toepast op de projecten waar jij al worden ingedeeld.

Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen voor onze stage:

 • voor iOS stagiairs: je hebt kennis van programmeertalen als Objective-C en het liefst ook Swift;
 • voor Android stagiairs: je hebt kennis van programmeertalen als Java;
 • voor PHP stagiairs: je hebt kennis van programmeertalen als PHP, MySQL en het liefst ook Javascript, jQuery, HTML en CSS;
 • je hebt minimaal mbo werk- en/of denkniveau;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
 • je kunt werken met deadlines;
 • je hebt een proactieve houding en verantwoordelijkheidsgevoel (voor kwaliteit en detail);
 • je kunt zowel goed samenwerken in teamverband als zelfstandig werken.

Daar krijg je natuurlijk een mooie en leerzame stage voor terug, waarin je zelf kunt aangeven wat je allemaal wil leren. Buiten onze projecten waar jij actief aan meewerkt, krijg je ook de mogelijkheid om extra vaardigheden te leren, zoals het volledig leren van een andere programmeertaal. DTT kan in overleg met jou speciale (kleine) opdrachten toewijzen waar jij vervolgens verder mee kunt oefenen. Wij doen er alles aan om je zoveel mogelijk te ondersteunen in jouw ontwikkeling, terwijl jij ons helpt bij onze projecten.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Na je stage bij DTT werken

 

Nadat je bij ons je stageperiode hebt doorlopen hebben wij elkaar goed leren kennen. Wij hebben in de afgelopen tijd kunnen zien of je in ons team past en je weet inmiddels vast en zeker wel of je zou willen blijven. Als wij een positieve indruk van jou hebben en we zien voor jou een vaste plaats in ons team, bieden wij jou een (bij)baan voor na je stage aan. Op deze manier zijn velen anderen ook aan hun stage gekomen! Lees hier wat stagiaires over DTT te zeggen hebben.

Zie je het al helemaal zitten? Stuur dan je motivatie naar hr@d-tt.nl of ga naar de stage software engineer vacature en laat ons weten waarom deze stage software engineer op je lijf geschreven is!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

 • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
 • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
 • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.