Voorlichtings-app laten maken

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Een Voorlichtings-app van DTT

App specialist DTT heeft al meerdere grote bedrijven voorzien van prachtige apps die ingezet worden voor enorm veel verschillende doeleinden. Het voorlichten van een bepaalde doelgroep is één van deze doeleinden. Het aanbieden van voorlichting wordt door velen vaak onderschat. Mensen zijn ervan overtuigd het vaak allemaal al te weten en denken niet na voor het verrichten van bepaalde acties. Dit kan vervolgens leiden tot nare situaties. Voorlichting kan gegeven worden voor vele verschillende acties. Bekende situaties waar een goede voorlichting van groot belang is zijn seks en drugs. Maar ook in het bedrijfsleven of op scholen komen vele voorlichtingsmomenten voor, denk aan een voorlichting aan werknemers of aan studenten. Het DTT portfolio beschikt over verschillende voorlichtings-apps welke nader zullen worden omschreven.

Één van de voorlichtings-apps uit het DTT portfolio is de Seksuele-voorlichting app ontwikkeld voor Middin. Middin is een organisatie voor iedereen in de samenleving, ongeacht beperking of leeftijd. Dagelijks helpen zij vele cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking(en). Voor Middin heeft DTT een voorlichtings-app ontwikkeld speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking; van idee, user interface, design tot de uiteindelijke native iOS & Android app. Deze app maakt het mogelijk om deze beperkte mensen voorlichting te geven zodat ook deze mensen op een veilige manier de liefde kunnen bedrijven.

Naast de Middin seksuele-voorlichtings app heeft DTT nog een andere app ontwikkeld die in hetzelfde straatje past. Dit is de Hoes Geocaching game, ontwikkeld voor aankomende studenten en gelanceerd in de Utrechtse introductieweek. In deze app worden de gebruikers, in dit geval Utrechtse studenten, door middel van een game wegwijs gemaakt met de gevaren van seksueel overdraagbare aandoeningen. Het Hoes quest mapping concept is bedacht door vier studenten van de Hogeschool Utrecht. De campagne is geïnitieerd vanuit gemeente Utrecht (afdeling Volksgezondheid) en draagt bij aan het overkoepelende thema "gezond op jezelf (wonen)". De smartphone-game en het bijbehorende verhaal laten zien dus zien hoe je als HBO-/WO-student seksueel gezond kunt zijn en laat je nadenken over het onderwerp veilige seks.

Tot slot een compleet ander door DTT ontwikkeld concept van een voorlichtings-app; De Tekenbeet voorlichtings-app. Deze app is ontwikkeld voor zowel jong als oud en licht de gebruiker in over de teek, de gevaren van een tekenbeet en hoe tekenbeten kunnen worden voorkomen. De Tekenbeet app biedt voorlichting aan op verschillende manieren. Middels de tekenradar krijgen gebruikers direct inzicht in de verwachting van het activiteitsniveau van de teek. De Tekenbeet app biedt verder verschillende voorlichtende instructies aan in de vorm van tekst, beeld en video. Met behulp van deze instructies wordt de gebruiker in staat gesteld om zichzelf of anderen te controleren op tekenbeten, een teek van het lichaam te verwijderen of een tekenbeet te behandelen. De app is ontwikkeld in opdracht van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en doelt erop de bevolking bewuster te maken van de schade teken aan kunnen richten door middel van een voorlichtings-app.

DTT wordt gezien als specialist op het gebied van app-ontwikkeling. Wij werken met een jong en fris team aan apps met uiteenlopende doeleinden. Zo draaien wij al een langere tijd mee wat heeft gezorgd voor een hecht team met ervaring. Wij denken gedurende het hele samenwerkingsproces mee met jouw concept en vullen dit aan waar mogelijk. Ook kunnen wij, naast de ontwikkeling, onderzoek en marketingactiviteiten verrichten wat zorgt voor een goede naamsbekendheid tijdens de introductie van jouw app. DTT kan gezien worden als een full service partner.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Jouw voorlichtings-app laten ontwikkelen door DTT?

 

De aanschaf van een voorlichtings-app is een innovatieve en zeer gebruiksvriendelijke manier van het geven van voorlichting. Er kan voor elk onderwerp een app ontwikkeld worden die gebruikt kan worden door jouw potentiële doelgroep. Zo ontwikkelen wij apps voor gebruikers van iOS (iPhone & iPad) , Android en HTML5 (web). Wil jij jouw voorlichting voortaan aan kunnen bieden via het internet of via een smart device? Neem contact op met DTT en kom langs bij ons op kantoor voor een kennismaking. Hierin bespreken wij de mogelijkheden rondom jouw nieuwe app. Er wordt gekeken naar welke functies erin kunnen, welk design er gewenst wordt, of er een eventueel verdienmodel aan vast wordt gekoppeld en ga zo maar even verder. Wees voorbereid op de situatie met een voorlichtings-app van DTT!

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.