App voor geneeskunde laten bouwen

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.

Het doel van geneeskunde apps

De smartphone en tablet hebben een prominente plek in ons dagelijkse leven veroverd. Meer dan 80% van de Nederlanders bezit een smartphone. Onder 65 plussers is het smartphonebezit meer dan 50%. Ook de marktpenetratie van tablets is hoog, met meer dan 50%. Daarmee loopt Nederland wereldwijd aan kop. In een land waar de smartphone en tablet mainstream zijn geworden, ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden voor in de geneeskunde. Met name in deze branche zijn de gebruikers veelzijdig - van jong tot oud - waardoor mainstream mobiel gebruik vaak noodzakelijk is om van een geneeskunde app een succes te maken.

Het doel van de meeste geneeskunde apps is om de kwaliteit van leven te verbeteren voor de eindgebruiker. Ook het kweken van een beter begrip van de conditie waaraan een patiënt leidt, is een veelvoorkomend doel. Een geneeskunde app kan daarnaast een tool zijn voor studenten tijdens hun studie, zoals Erasmus MC Clinical Challenge app laat zien. Geneeskunde professionals kunnen eveneens veel baat hebben bij een app speciaal ontwikkeld voor hun beroepenveld, bijvoorbeeld ten behoeve van efficiëntie tijdens het werk.

Een geneeskunde app leidt bijvoorbeeld tot tijdsbesparing in de administratie. Tijd, die professionals kunnen inwisselen voor meer aandacht voor cliënten. Ook de zorgkosten kunnen ermee worden gedrukt. Voorlichting via een app geeft gebruikers zekerheid en een zorg preventie app neemt op zijn minst een oncomfortabel gevoel bij de gebruiker weg. Er zijn voordelen te over voor in ziekenhuizen, de thuiszorg, revalidatie en noem maar op.

Het geeft ons voldoening wanneer we de geneeskunde kunnen verbeteren met technologie - elke keer weer. DTT heeft al verschillende geneeskunde apps ontwikkeld, waaronder de RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp die van veel media-aandacht genoot. Ook zijn we trots op de Doula Bevallingscoach app die wereldwijd erg veel succes oogst.

Neem de Doula Bevallingscoach app. De applicatie geeft de gebruiker via serene muziek en een evenwichtige stem, een beetje rust en/of kalmte tijdens een bevalling. En wie beter dan de gebruiker, kan vertellen dat het doel van de app is geslaagd? Met dank aan hun reviews in Apple’s App Store en Google’s Play store:

Marije heeft een fijne stem, de muziek is rustgevend en de timer is heel handig. Deze app is een goede ondersteuning in de eerste fase! – MamaJanineV, 12 september 2016

Geweldige app. Dik heb hem gebruikt voor support tijdens mijn bevalling. Bood goede ondersteuning tijdens de weeën en voor de ontspanning tussen de weeen in. Aanrader! – Nathalie11, 25 juli 2016

Bekijk eens het artikel Apps voor de Zorg - 10 voorbeelden. In dit artikel lees je over de geneeskunde apps van DTT. Een elfde voorbeeld is momenteel alweer in de maak; een app ter verbetering van de dataverzameling rondom het meten van de bloeddruk. Zoek jij iets soortgelijks of wil je DTT uitdagen met iets nieuws? Bij ons kun je altijd terecht. Een gemotiveerd, jong team weet van elk app idee de beste oplossing te maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

BEDRIJFS-APPS ontwikkeld door DTT

Bedrijfs-apps

DTT heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps voor zowel intern als extern gebruik. Zo hebben we o.a. de ING Marketing dag app en de BAM Inspiratie oplossing ontwikkeld.

meer
CONSUMENTEN APPS ontwikkeld door DTT

Consumenten apps

Onze apps worden zeer goed gewaardeerd in de app stores. Zo hebben we o.a. de succesvolle RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp, de Doula Bevallingscoach app en de OSR Augmented Reality app ontwikkeld.

meer
Game apps ontwikkeld door DTT

Game apps

Een game app is een leuke en effectief medium om het bereik en de betrokkenheid van een campagne onder je doelgroep te vergroten. Zo hebben we o.a. de Krasloten December game en de PokerConnect app ontwikkeld.

meer
WEB OPLOSSINGEN ontwikkeld door DTT

Web oplossingen

DTT ontzorgt ook in web ontwikkeling en helpt graag bij het ontwikkelen van succesvolle online marketing strategieën. Zo hebben we o.a. de HG Webshop en de HG Order Portal ontwikkeld.

meer

Van app idee naar innovatie in de geneeskunde

Apps die gebruikt worden voor in de geneeskunde hebben in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Uiteraard, dit zal te maken hebben met de correlatie tussen de toename van het aantal mobiele middelen en het aantal apps. Gewenning bij de eindgebruiker is dan de grote gemene deler. Meestal hoeft een gebruiker maar aan een of twee soorten zorgapps gewend te raken om ook het voordeel te zien van andere applicaties die gebouwd zijn ten behoeve van de verbetering van de gezondheid. Dat stadium zijn we inmiddels voorbij, althans de meeste generaties. Ouderen nog niet. De gewenning bij de gebruiker zorgt er uiteindelijk voor dat ontwikkelaars verder kunnen innoveren. Meer en betere apps die ertoe doen verbeteren zodoende de zorg. Dat vind DTT een mooie gedachte. Noem het onze motivatie om aan apps voor in de gezondheidszorg te werken.

Wil je meer weten over het maken van een app via DTT, zoals de kosten of onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onder een kop koffie bespreken we de mogelijkheden rondom jouw app idee.

Referenties van onze opdrachtgevers

Greenpeace Nederland referentie

ING Bank

Stephan Swerissen, Formulemanager Sparen en Beleggen

  • "Jong, enthousiast, technisch en deskundig bureau
  • Snelle communicatie + goed bereikbaar via telefoon / mail
  • Goed in het uitvoeren van een concreet idee"

Greenpeace Nederland referentie

De Lotto

Fiona Mirrer, Coördinator Marketingcommunicatie

"Voor ons populairste en bekendste kraslot, de December Kalender, kwamen wij met het idee om een leuk spelletje te ontwikkelen die je zowel op de pc als op je telefoon kan spelen. Hiervoor gingen wij op zoek naar een partner in crime en dit is DTT geworden. Ondanks de korte timings heeft DTT Multimedia ons een super spel geleverd: de December Kalender game! Deze game met in de hoofdrol de pinguïn uit het December Kalender Kraslot van 2014 is gebaseerd op een bestaand spel en bedoeld als een gratis fun extraatje. Je kan er geen (geld)prijzen mee winnen, maar wel de hoogste score behalen!

De communicatie verliep vlot, helder en snel. Ook met vragen konden wij altijd bij DTT terecht. DTT dacht tevens actief met ons mee hoe we meer downloads konden genereren en gaven ons goede adviezen waar nodig. Kortom, DTT is een uitstekende partner gebleken en mochten wij de game om willen ‘bouwen’ naar het design van een nieuw te ontwikkelen kraslot gaan wij zeker wederom met DTT samenwerken."

Joost Gunterman

Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via de telefoon of e-mail. Wij staan u graag te woord.